Gunoiul stă ca la el acasă în parcurile din Arad

0
341

Este o perioadă a anului în care aproape fiecare arădean ajunge măcar o dată în parcurile din Arad pentru că, timp de mai bine de o săptămână se organizează o mulțime de evenimente prin care se sărbătoresc „Zilele Aradului“.

Odată cu acestea vin și nemulțumirile celor care poate vor doar să se bucure de o plimbare prin parc următoarea zi și au parte de o imagine care îi deranjează extrem de tare, cu toții având pretenția ca orașul să arate cât de cât civilizat.

Ajuns în parc, sursa noastră, Paul Stoica, a început să facă niște poze ca să arate tuturor modul în care contribuie atât locuitorii orașului, cât și cei responsabili de adunarea gunoiului, la murdărirea parcurilor. Este vorba, pentru început, de puținele și neîncăpătoarele coșuri de gunoi pe care le găsim în parcuri, fără pungă de gunoi care ar trebui să fie în ele. Acestea sunt mici, rare și, pentru că nu ai loc să arunci prea multe în ele, arădenii decid că pot să pună gunoaie cu vârf și dacă urmează să cadă asta nu mai este problema lor, lucru care face ca fiecare coș să fie înconjurat de o mulțime de gunoaie. Astfel, arădenii contribuie la murdărirea parcurilor, poate fiind de vină mai puțin ca cei responsabili de strângerea gunoaielor și amplasarea coșurilor, dar cu toate acestea având o contribuție semnificativă.

Restul de vină se pune pe umerii celor care ar trebui să considere amplasarea mai multor coșuri de gunoi prin parcuri și a celor care se ocupă de golirea acestora.

Pentru că nici un coș nu beneficiază de pungă de gunoi, prin parc găsim oameni care adună gunoiul cu mână, cu o pereche de mănuși care nu este obligatorie pentru ei și care efectiv își bagă mâna în coș și ia cât poate ca mai apoi să pună totul într-o pungă de gunoi mai mare.

Și, ca să fie pachetul complet, dacă verifici coșurile de gunoi după ce au trecut cei cu curățenia prin parc o să realizezi că pe fundul acestora încă se găsesc resturi, de obicei mâncare care n-a mai putut fi adunată cu mâna goală din mai multe motive.

Astfel, Aradul nostru este plin de gunoi, în special în zilele de sărbătoare și recoltarea acestuia se face într-un mod în care doar la noi se poate. Imaginea orașului este periclitată atât în ochii arădenilor, cât și a celor care vin la Arad pentru zilele de sărbătoare precum sunt „Zilele Aradului“ și momentan nimeni nu încearcă să îmbunătățească sistemul de curățare a parcurilor.

Sursă Vocea Străzii Arad România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.