exoRegimul comunist chinez, angajat într-o campanie de austeritate guvernamentală, a interzis ca la mesele oficiale să se mai servească meniuri cu animale exotice, cum ar supa din aripioare de rechin sau cuiburile de rândunică, relatează agenția EFE.

Interdicția a fost anunțată luni de organismele supreme ale regimului, și anume Comitetul Central al Partidului Comunist și Consiliul de Stat (guvernul), ea făcând parte dintr-o listă lungă de reduceri de cheltuieli la recepții și călătorii oficiale. Astfel, se mai interzic, printre altele, țigările și băuturile de lux, iar în timpul călătoriilor de serviciu oficialii chinezi vor avea dreptul să participe numai la mesele oferite de gazde și responsabilii locali nu se pot caza la hotel în camere de lux. De asemenea, înalții funcționari guvernamentali nu mai pot organiza activități și conferințe în zone de divertisment sau de interes turistic.

Aceste măsuri de austeritate survin la un an de la revigorarea campaniei de luptă împotriva corupției, ce a coincis cu preluarea puterii de către actualul președinte Xi Jinping, secretar general al partidului.AGERPRES/

Recomandările redacției