Guvernul Cioloş nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. În favoare au votat doar 88 de parlamentari, potrivit zf.ro. Pentru învestire era nevoie de minimum 234 de voturi.

184 de parlamentari au votat împotriva guvernului Dacian Cioloş, în timp ce, așa cum ziceam, 88 de deputaţi şi senatori au votat „pentru”.

Prima opţiune politică în acest moment, potrivit preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, este „resuscitarea” colaiţiei. Dacă nu se poate, soluţia e un guvern minoritar.

„E clar că acest Guvern nu are cum să treacă, ştie şi domnul Cioloş, ştie toată lumea”, a spus în timpul dezbaterilor Marcel Ciolacu. Liderul PSD afirma că PSD nu poate accepta un ministru al Sănătăţii care „este părtaş la acest dezastru sanitar”. „Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze”, spunea Ciolacu.

România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluţia este un nou guvern format în jurul PNL, a afirmat și Florin Cîţu, care anunţă că PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR: „Vom acţiona cu maturitate şi responsabilitate”.
 
Cu toate acestea, întrebat despre refacerea coaliţiei în jurul PNL, condus de Florin Cîţu, Cioloş spune: „Cîţu e non-soluţie”.„Din acest moment mingea se întoarce în terenul preşedintelui Klaus Iohannis”, mai spune Dacian Cioloş, după ce i-a fost respins guvernul. 

Recomandările redacției