Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului! Care sunt cele trei proiecte

0
303

Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe proiectele privind modificările la legile Justiţiei, OUG 51/2019 referitor la transportul interjudeţean de călători, respectiv legea plafoanelor bugetare şi strategia fiscal bugetară, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ionel Danca.
„În ședința de Guvern au fost propuse spre dezbatere și adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-și asume răspunderea în Parlament. Vorbim de proiectul de modificare a legilor Justiției, în sensul amânării pensionării anticipate a magistraților, despre creș­terea vechimii pentru accederea la INM a magistraților și despre situațiile legate de completele de judecată din trei. Având în vedere disfucționalitățile grave care ar urma să aibă loc în actul de Justiție Guvernul urmează să-și asume răspunderea în Parlament”, a declarat Ionel Dancă.
Dancă a precizat că al doilea proiect de lege este cel care vizează transportul rutier intrajudețean pentru a rezolva problema transportului școlar.
„Soluția adoptată este aceea de a permite actualilor operatori care dețin licențe de transport să preia copiii școlari și persoanele vârstnice și cu dizabi­lități”, a adăugat Ionel Dancă. Acesta a mai spus că cea de-a treia lege pentru care Executivul își va asuma răspunderea este cel al plafoanelor bugetare pentru 2020, proiect care va fi trimis miercuri în Legislativ.
„Este o necesitate absolută adop­tarea acestui proiect pentru că este absolut vital ca până la finalul anului să avem proiectul de buget pentru 2020. Este un proiect de act normativ în baza căruia urmează ca autoritățile locale să-și elaboreze propriile bugete și să dea drumul la proiectele de investiții”, a mai spus Ionel Dancă.
Șeful Cancelariei premierului a precizat că cele trei proiecte vor fi trimise către Parlament în cursul zilei de miercuri (n.r. ieri).
„Urmează ca Parlamentul să decidă calendarul privind asumarea răspunderii”, a adăugat Danca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.