Guvernul Ponta sprijină IMM- urile

5
250

madutaGuvernul Ponta a cuprins în programul de guvernare o serie de măsuri prin care sprijină mediul economic. „Pentru a asigura un nivel de trai ridicat în România, avem nevoie de creştere economică, de sprijinirea şi dezvoltarea afacerilor private. Un segment important al economiei se bazează pe micile afaceri. Pentru a sprijini acest segment extrem de important, Guvernul Ponta a gândit scheme de garanţii de stat şi ajutoare de stat în valoare de 440 milioane euro. Ajutorul pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) în valoare de 2 miliarde lei poate fi extins până la 4 miliarde ron. Schema de ajutor se adresează firmelor care creează minim 20 noi locuri de muncă. Guvernul va suporta jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale a locurilor de muncă nou create. Astfel, se pot atinge două obiective: se acordă un sprijin substanţial sectorului privat care susţine cheltuielile publice şi încurajăm crearea de noi locuri de muncă. Sprijinul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii face parte din proiectul Guvernului Ponta de a reduce fiscalitatea care apasă pe umerii agenţilor economici. Tot în acest an, se urmăreşte adoptarea unei măsuri aşteptate de sectorul privat, mă refer la reducerea CAS pentru angajator, o măsură care va stimula crearea de noi locuri de muncă”, a spus deputatul PSD Flavius Măduţa.

 

 

 

 

5 COMENTARII

  1. este o masura care incurajeaza si sustine detinatorii de firme sa anjageze mai multe persoane, astfel se va reduce numarul de persoanele care lucreaza la negru. De asemenea vor exista si locuri de munca pentru someri, va creste productivitatea, toata lumea ar avea de castigat. SUSTIN!!!

  2. Mi se pare o masura foarte buna, incurajeaza si detinatorii de firme sa angajeze mai multe persoane, astfel numarul celor care lucreaza la negru va fi redus. De asemenea vor exista si locuri de munca pentru someri, toti vor avea de castigat. SUSTIN !!!

  3. Foarte tare! Incurajeaza si detinatorii de firme sa angajeze mai multe persoane, astfel numarul celor care lucreaza la negru va fi redus. De asemenea vor exista si locuri de munca pentru someri, toti vor avea de castigat. SUSTIN !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.