Gyuszi Balint: „Am reacționat foarte bine ca și atitudine, dar fotbalistic nu am arătat așa cum mi-aș fi dorit eu”

0
333

„Bătrâna Doamnă” a plecat ca din pușcă în noul sezon competițional sub comanda lui Laszlo Balint a colegilor lui din stafful tehnic. Confruntarea împotriva Călărașiului nu era deloc simplă atâta timp cât pe bancă stăteau Cristi Pustai și Cristi Todea, iar în teren erau fotbaliști precum Mendy, Honciu sau Bawab, dar „roș-albii” au făcut exact ceea ce trebuia și și-au adjudecat primele puncte stagionale.
„Dubla” lui Vali Buhăcianu și reușita lui Bustea fac din UTA lider provizoriu al Ligii a II-a, iar din Balint un antrenor parțial mulțumit. „Victorie, rezultat bun, mi-a plăcut faptul că băieții au reacționat foarte bine ca și
atitudine. Fotbalistic, încă nu am arătat așa cum mi-aș fi dorit eu, dar e normal, e primul meci. Nu am cedat inițiativa, de la început la sfârșit s-a văzut că UTA e echipa care va câștiga. Pe lângă goluri, am avut și alte situații bune de a marca, dar și Iacob a avut două-trei intervenții bune, dar asta e treaba lui. Mă bucur că am obținut o victorie fără gol primit, e foarte important și acest aspect, am antrenat să avem ba­lanță pozitivă în apărare. E foarte bine și că jucătorii de pe bancă au intrat foarte bine, au venit cu plus, prospețime fizică și atitudine bună. Am fost forțat să fac aceste modificări, altfel nu îmi propuse­sem să îi las pe Miculescu și pe Rus să joace 90 de minute. Dar, jos pălăria pentru efortul tuturor, s-au comportat admirabil. Una peste alta, cele trei puncte sunt meritate și aș vrea să le mulțumesc din partea mea și a vestiarului fanilor care ne-au sprijinit. Le-am simțit căldura și sper să le răsplătim acest suport al lor prin evoluții din ce în ce mai bune. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, ne așteaptă un campionat greu, ce continuă cu o deplasare dificilă la Petrolul. La Ploiești, ne pregătim să aplicăm ce antrenăm și vrem să scoatem maxim din jocul respectiv”, a spus antrenorul utist la finalul disputei cu Dunărea.
Întrebat dacă se aștepta la o altă replică din partea adversarului, Balint a adăugat:„Mă așteptam mai mult de la ai mei, nu de la adversari. Pe adversari îi studiem, dar eu îmi doresc foarte mult ca echipa pe care o antrenez să aibă o identitate pe teren, dar și spirit și suflet. Băieții au avut atitutdine admirabilă, iar încrederea dată de rezultate ne va dezvolta acest spirit. Când noi o să avem un vestiar foarte puternic vom deveni una dintre echipele de top ale ligii secunde”.
„Principalul” arădenilor și-a rotit mult oamenii din avanposturi contra Călărașiului, iar la final a motivat și de ce: „Eu am mai spus-o că în ofensivă avem jucători care pot juca pe mai multe poziții, ceea ce mie îmi creează un avantaj. Buhăcianu a început în dreapta, pentru că știam că pe partea stângă a lor putem să profităm de urcările lui Mendy, care e un fundaș destul de ofensiv. Când am văzut că nu merge așa, l-am tras pe Miculescu în dreapta și pe Buhăcianu în centru unde a pus mai multe probleme. E foarte bine că jucătorii se adaptează tactic și la cerințele postului și că avem această mobilitate în compartimentul ofensiv”.
Vă ambiționează și mai mult acest prim succes clar în campionat pentru o mult dorită promovare? „Mă ambiționează meciul cu Petrolul, e doar prima etapă. Avem un program foarte greu, la un moment dat se va și comprima acest program și va trebui să găsim soluțiile cele mai bune. Am luat trei puncte în primul meci cu o fostă echipă de primă ligă, dar acesta nu e un argument pentru a deveni favoriți la promovare. Luăm pas cu pas fiecare meci și vedem la final unde ne vom clasa. Unul din obiectivele noastre este să avem un joc care să aducă lumea la stadion și mă bucur foarte mult că astăzi a fost o atmosferă frumoasă și lumea i-a aplaudat pe băieți”, a concluzionat Gyuszi Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.