Victor FaurVictor Faur, arădeanul condamnat la închisoare de autorităţile americane şi dat în urmărire internaţională, după ce a accesat ilegal anumite servere NASA, a fost reţinut, miercuri, în Slovenia, în timpul unei razii poliţieneşti.

Victor Faur, fiul directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Mircea Faur, a transmis, corespondentului Mediafax, un mesaj prin care solicită ajutor de la autorităţile din România, după ce a fost reţinut în Slovenia. În mesajul transmis, Victor Faur anunţă că, urmează să fie prezentat în faţa unui judecător în vederea extrădării. Faur a declarat că în România a obţinut o hotărâre definitivă şi irevocabilă, emisă de instanţa din Arad şi confirmată de Curtea de Apel Timişoara.

„Tocmai am fost arestat în Slovenia, fiind emis un mandat de arestare internaţional prin Interpol, emis de Washington D.C. Sunt arestat pentru problemele cu NASA din 2006, lucru absurd, având în vedere că, conform dreptului internaţional, nu pot fi judecat în două locuri pentru aceeaşi faptă. Rog pe această cale media, Guvernul României şi toate departamentele de stat să mă ajute să scap de această nedreptate”, se arată în mesaj.

Recomandările redacției