Haine de firmă contrafăcute, confiscate la Vărșand

0
160

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand împreună cu lucrători ANAF – Direcţia Regională Antifraudă Deva au depistat două microbuze încărcate cu haine susceptibile a fi contrafăcute în valoare de 9500 de euro.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară două persoane, Csaba K., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul pe raza județului Harghita, conducând mijlocul de transport Iveco înmatriculat în Ungaria şi Attila N., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul pe raza județului Mureş, conducând mijlocul de transport Iveco Daily înmatriculat în Ungaria, ambele persoane având cetăţenie română şi maghiară. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acestea transportau haine din Ungaria pentru o societate comercială din Bulgaria. La controlul de frontieră, şoferii au prezentat pentru mijloacele de transport în cauză certificatul de înmatriculare emis de autorităţile maghiare şi scrisoarea de transport (CMR).

Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, o echipă formată din polițiști de frontieră şi lucrători din cadrul ANAF-Direcţia Regională Antifraudă 5 Deva a efectuat un control amănunţit asupra microbuzelor. În urma efectuării controlului, au fost descoperiţi în compartimentul de marfă al mijloacelor de transport 36 de saci plini cu haine (trening-uri, pantofi sport, bluze etc.) care purtau însemne de marcă precum „Hugo Boss, Adidas, Nike, Polo Ralph Laurent Armani etc.”. „Întrucât exista suspiciunea faptului că bunurile sunt contrafăcute după aspectul exterior al ambalajelor, modul de inscripționare, lipsa sigiliilor specifice produselor de marcă şi datorită faptului că nu au fost înscrise în documentele de provenienţă şi pentru că nu au fost prezentate certificate de autenticitate, întreaga cantitate de bunuri în valoare de 9500 euro a fost reţinută, în vederea confiscării până la finalizarea cercetărilor. Şoferii au declarat că nu aveau cunoştinţă că produsele transportate sunt contrafăcute. În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.