Halep a pierdut al treilea turneu de Grand Slam din carieră, dar și primul loc WTA

0
207

Simona Halep a pierdut dramatic finala la Australian Open. A luptat admirabil, dar a cedat fizic. A fost învinsă de Caroline Wozniacki (27 de ani) după un meci în trei seturi: 6-7 6-3 4-6.
Pentru Simona Halep este cea de-a treia finală de Grand Slam pierdută, după cele două de la Roland Garros, din 2014 şi 2017. În urma acestui eşec, Simona Halep a pierdut şi locul 1 WTA, care va fi ocupat chiar de Caroline Wozniacki.
halep2Românca a dezvăluit că a avut dureri în tot corpul de-a lungul finalei, de aceea nu a putut să gestioneze avantajul avut în setul decisiv. „Am avut 4-3, am avut serviciul, dar energia nu a mai fost şi puterea în picioare s-a dus. Mi-am dorit foarte mult, dar corpul nu a mai putut. Am avut dureri peste tot: şi la cap, şi la muşchi, şi la tălpi, şi nici braţul nu a mai putut să coordoneze loviturile”, a mărturisit Simona, la finalul jocului, într-o discuţie avută cu jurnaliştii români prezenţi la Melbourne.
Eleva lui Darren Cahill spune că schimburile lungi i-au înrăutăţit starea de sănătate: „Mi-am dorit să servesc mai bine, să iau câteva puncte mai uşor, dar ea a stat mai bine şi e meritul ei pentru tot ceea ce a făcut astăzi. Fiecare punct lung a contat, de aceea am încercat să scurtez cât s-a putut de mult, dar ea a alergat foarte bine”.
Progresul făcut atât din punct de vedere mental, cât şi al jocului îi dă încredere Simonei că va triumfa cândva la un turneu de Grand Slam, dar fostul lider mondial spune că nu va face o tragedie dacă nu va reuşi acest lucru. „În niciun moment nu e uşor când eşti atât de sus şi atât de aproape să câştigi ceva ce îţi doreşti cu sufletul. Pot să iau partea pozitivă din ce s-a întâmplat în acest turneu şi merg înainte, nu am ce să fac. Nu s-a întâmplat nimic, am pierdut un meci de tenis. Ştiu că se poate întâmpla orice, se poate să şi câştig într-o zi. Nu este totul în viaţă să câştig un Grand Slam. Bineînţeles că este visul meu, dar viaţa merge înainte, sunt sănătoasă cât se poate. O să îmi revin cu accidentările şi o să joc în continuare. Nu o să mă oprească un meci pierdut. Sunt sigură că am progresat din mai multe puncte de vedere, mai ales ca joc, ca mentalitate. Merg înainte foarte, foarte bucuroa­să de ce am făcut. Am jucat cu totul şi cu totul diferit faţă de cum am făcut-o până acum şi dacă o să continui aşa, o să mai am astfel de momente”, a concluzionat Halep.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.