Hălmăgel, Hălmagiu și Vârfurile, la cumpăna dintre ani

0
294

Locuitorii județului au petrecut așa cum se cuvine noaptea dintre ani. Unii au  făcut Revelionul acasă, împreună cu familia, iar alții au ales să petreacă la diverse localuri. În ceea ce ne privește, am dorit să aflăm ce au făcut la cumpăna dintre ani locuitorii și edilii unor comune de pe Valea Crișului Alb, Hălmăgel, Hălmagiu și Vârfurile, situate la limita județului, asta, în condițiile în care moții au fost întotdeauna credincioși și legați de glie.
Contactată telefonic, Mihaela Banci, primarul comunei Hălmăgel, ne-a declarat că atât ea, cât și cetățenii comunei au stat în jurul pomului de Crăciun. Nu a lipsit de pe nicio masă caltaboșul, sângeretele, vinul și renumita țuică. „Și aceste sărbă­- tori au trecut cu bine. Multă lume a sărbătorit în familie, pentru că nicăieri nu este mai bine cum este acasă”, susține Mihaela Banci.
2018, primit cu artificii la Hălmagiu
img21Având în vedere că Hălmagiu a ieșit întotdeauna în evidență în comparație cu unită­- țile administrativ-teritoriale cu care se învecinează, atât în ceea ce privește administrația, cât și organizarea administrativă, anul acesta locuitorii comunei au putut admira un frumos foc de artificii în noaptea dintre ani. Localnicii și-au dat astfel întâlnire de Revelion, în număr destul de mare, în parcul în care se află bustul lui Avram Iancu, pentru a vedea artificiile care au luminat cerul comunei.
După ce artificiile s-au terminat, primarul Adrian Țoca a închinat  o cupă de șampanie transmițând: „Să privim îna­poi cu iertare, înainte cu  speranță, în jos cu înțelegere și în sus cu recunoș­tință. Fie ca anul 2018 să vă umple sufletele cu bucurie, fericire, credință, bunătate și iubire. Vă doresc un An Nou fericit. La Mulți Ani 2018!!!”
Sărbători cu masa plină de bunătăți
Dacă Radu Giurgelea, primarul comunei Vârfurile, a fost plecat din localitate, vicepri­marul Toma Banciu a petrecut Sărbătorile de Iarnă în familie, ală­turi de rude și prieteni. „Am petrecut sărbătorile cum se petrec în zona noastră, cu toții în jurul bradului și cu masa încărcată de bunătăți, cozonac, plăcinte, caltaboș, cârnaț, țuică, bere și crampă”, susține vicele. În încheiere, acesta a dorit să facă o urare locuitorilor comunei: „Urez tuturor cetățenilor un an bun, plin de belșug și să fim mai buni unii cu alții!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.