Hălmăgenii au participat în număr mare la slujbele de pomenire a Eroilor

0
880

IMG_4118 IMG_4109 IMG_4104Ca în fiecare an, de sărbătoarea Înălţării Domnului – sau Ispas, autorităţile locale din Hăl­magiu îi omagiază pe toți cei căzuţi pe câmpurile de luptă, în cele două războaie mondiale dar și pentru libertate, pentru întregirea neamului românesc.
Și în acest an au fost marcate aceste două mari sărbători și în plus ele au coincis și cu sărbătoarea sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. În deschiderea ceremoniei, primarul Adrian Ţoca a spus câteva cuvinte de suflet despre jertfa supremă a celor căzuţi pe câmpurile de luptă, a eroilor noștri pentru apărarea acestor deziderate supreme.
„Trebuie să avem pre­țuire și respect faţă de toți eroii noştri, deoarece ei şi-au dat viaţa pentru ca noi să nu fim obligați să îndurăm ce au îndurat ei; prea mulți s-au dus pe front şi nu s-au mai întors la familiile lor“ – a subliniat Adrian Țoca, edilul comunei Hălmagiu. După oficierea slujbei de pomenire de către preotul paroh, la Monumentul Eroilor din parcul central din Hălmagiu au fost depuse coroane de flori.
Comemorarea s-a încheiat cu un scurt program cultural specific, realizat de copiii de la Grădiniţă şi elevi ai Liceului „Moga Voievod“ din Hălmagiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.