Rezultat excelent pentru România şi Arad la Campionatele Europene de Haltere rezervate cadeţilor, care s-au desfăşurat la Milano, în Italia. Sportivii CSM Arad, pregătiţi de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan, au obţinut rezultate foarte bune la ediţia din acest an, de unde s-au întors cu nu mai puţin de 8 medalii.
Eroii Aradului au fost Emanuel Danciu, Cosmin Krupla și Luciana Condurache. „Ca şi anul trecut, am avut patru sportivi la această competiţie, iar acest lucru s-a fructificat prin cele opt medalii. Este normal să spunem că suntem mulţumiţi, în primul rând băieţii s-au autodepăşit cu această performanţă. Emanuel chiar are şanse să participe la olimpiada de la Buenos Aires, unde se va califica dacă va continua să demonstreze ceea ce poate” au fost cuvintele lui Adrian Jigău.
Colegul său, Pavel Sebeşan a atras atenția asupra viitorului halterelor arădene: „Mă bucur pentru rezultatele obţinute de cei patru, pentru că asta arată pregătirea şi experienţa pe care au dobândit-o. Dacă vor să continue în acest fel, trebuie să meargă înainte. Din păcate, este din ce în ce mai greu să atragem copii spre acest sport, pentru că odată cu dezvoltarea tehnologiei, au alte preocupări”.
La categoria Under 17, Cosmin Krupla a adus clubului CSM trei medalii la categoria 50 de kg, un aur şi două bronzuri, iar Emanuel Danciu alte două la 62 de kg, un argint şi un bronz. „M-am simţit foarte bine la concurs, m-am şi pregătit foarte mult. Aş fi vrut să iau trei medalii de aur, dar sunt mulţumit cu rezultatele obţinute” a declarat Krupla, în timp ce colegul său, Emanuel Danciu, este la cel mai bun an din punct de vedere sportiv: „Pentru mine anul 2018 a fost unul bun, cu multă muncă dar şi multe accidentări, mai ales la genunchi şi la spate. Am încercat să nu ţin cont de accidentări şi să merg mai departe pentru că trei ani la rând nu am luat nici o medalie la europene şi mă bucur că acum am reuşit”
Performera delegaţiei a fost, însă, Luciana Condurache care
s-a încoronat triplă campioană europeană la U15, categoria +75 de kilograme. Medaliile au venit după 77 de kilograme la smuls, 93 la aruncat şi 170 la total. „Am fost foarte pregătită şi hotărâtă, mi-am dorit să iau şi anul acesta trei medalii de aur şi mă bucur că am reuşit. Am avut o adversară foarte puternică din Turcia, dar până la urmă m-am impus”, a declarat sportiva CSM-ului.
Tot la proba feminină a concurat şi Adelina Vizitiu, care a fost aproape în două rânduri de o medalie. A trebuit să se mulțumească, însă, cu locul 5 la aruncat și locul 6 la totalul olimpic, respectiv o clasare pe locul 8 la smuls.

Recomandările redacției