Halterofilii Cosmin Krupla și Dorina Tofan – medaliați la europene!

0
319

Școala arădeană de haltere și-a etalat încă o dată valoarea la Campionatul European de juniori din Israel, doi dintre cei cinci sportivi prezenţi la start reuşind să urce pe podiumul de premiere.
Arădeanul de la CS Municipal, Cosmin Krupla, a încheiat în stil mare 2019, cu trei medalii. La Under 17, elevul lui Adrian Jigău de la CSM Arad şi-a reconfirmat valoarea la categoria 55 de kilograme, după ce tot în acest an cucerea alte trei medalii, două de argint şi una de bronz, la Mondialul din Las Vegas!
La întrecerea continentală, Krupla a cucerit de două ori bronzul, cu 100 de kilograme la smuls şi 223 de kilograme la totalul olimpic şi o dată argintul, cu 123 kilograme la aruncat. Component al Centrului Naţional Olimpic pentru juniori de la Bistriţa, halterofilul CSM-ului arădean se anunţă a fi o mare speranţă pentru România, în vederea ediţiilor viitoare ale Jocurilor Olimpice, 2024 sau 2028.
„A schimbat categoria faţă de Mondiale, unde a concurat la 49 de kilograme, deci e foarte bine, plus sigur un record naţional. Sigur că sunt foarte mulţumit de el, are doar 16 ani şi tot viitorul în faţă. E cam mult să ne gândim acum la Jocuri Olimpice, e doar la categoria juniori II, unde va concura şi la anul, dar perspective sunt pentru ediţiile viitoare”, a declarat antrenorul sportivului, Adrian Jigău, pentru csmarad.ro.
Mezina delegaţiei „tricolore”, Dorina Tofan (CS AMEFA, antrenor Gheorghe Biriş) a avut o prestaţie lăudabilă în cadrul categoriei 55 Kg – Under 15 (juniori 3), reuşind să urce în două rânduri pe podium. Dorina a smuls 73 kg pentru un argint european şi 161 kg pentru un total de bronz.
La doar două kilograme de o medalie s-a aflat un alt sportiv de la CS AMEFA. Este vorba de Tiberiu Donose (cat. 55 Kg), care în întrecerea juniorilor III a ocupat trei locuri 4, cu performanţele: smuls, 91; aruncat, 105 şi total, 196.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.