haltereNici bine nu a început 2013, că trei dintre halterofilii de la CSM Arad se şi pregătesc să plece la loturile naţionale. Teodor Bilegan, Florin Vizitiu şi Sebastian Călugăreanu trag tare la antrenamente, mai ales că acest an le poate aduce performanţe notabile pe plan internaţional. Sunt însă şi alţi sportivi cu potenţial, care îşi doresc să le calce pe urme celor trei, iar Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan îşi calculează bine paşii.
„Bilegan va pleca duminică la Bucureşti, iar Vizitiu şi Călugă-reanu pe 14 trebuie să fie la Bistriţa. Normal, Bilegan şi Vizitiu sunt în lotul de seniori, dar încă nu este făcut bugetul, iar momentan vor merge fiecare la loturile de anul trecut, pentru ca din februarie să treacă la loturile mari. Acum punem accent pe forţă şi rezistenţă, pentru că în acest an sunt alte cerinţe, intrăm într-o nouă etapă. Avem în 2013 patru cupe ale României, patru finale de campionat naţional şi câte două campionate europene şi mondiale”, a arătat antrenorul Adi Jigău.
Între timp se fac şi selecţii în şcoli iar în fiecare semestru se alătură antrenamentelor alţi copii dornici să facă performanţă. Primăvara ar putea aduce o sală nouă pentru secţia de haltere, care aşteaptă să i se ofere condiţii mai bune de pregătire. „Dacă în fiecare semestru îmi vin 3-4 copii la sală este bine, eu sunt mulţumit. Din câte ştiu, sala trebuia să fie gata în decembrie, dar până nu văd cheile nu pot spune nimic concret”, a adăugat fostul mare halterofil al Aradului. Până în martie, când este programată prima competiţie oficială pe plan intern, elevii lui Jigău şi Sebeşan s-ar putea întrece în februarie în cadrul Cupei CSM.

Recomandările redacției