Hamilton a reușit o nouă victorie la Silverstone

0
154

Britanicul, Lewis Hamilton și-a trecut o nouă victorie în palmaresul din acest sezon, pe teren propriu, dar a avut dificultăți pe final. Pe podium au urcat și Verstappen și Leclerc.
După 51 de tururi din 52 totul părea că este în favoarea lui Hamilton, însă Britanicul a avut ghinion, iar pneul din față stânga cedează la mijlocul ultimului parcurs.
„Cu siguranță, nu mi s-a mai întâmplat așa ceva până acum, aproape că mi s-a oprit inima“, povestea după încheierea cursei Hamilton.
Chiar dacă a avut o surpriză neplăcută, Hamilton a reușit să gestioneze situația extrem de bine și a reușit să treacă primul linia de sosire cu numai trei cauciucuri funcționale, în fața lui Max Verstappen și Charles Leclerc.
„Până la ultimul tur totul fusese ca un zbor lin. Valtteri a presat extrem de tare, am evaluat starea pneurilor. Când am auzit că al lui a pocnit, m-am uitat la ale mele și păreau în regulă. În ultimele tururi am început să dau un pic înapoi, iar în ultimul s-a dezumflat. Vedeam cum cade de pe jantă, de acolo m-am rugat să ajung cu bine, să nu fiu prea lent. Nu am crezut că voi putea trece de ultimele două viraje“, a detaliat britanicul.
Hamilton a adunat șapte premii în Marele Premiu al Marii Britanii și a reușit un nou record pe teren propriu, bătându-l pe al lui Alain Prost, cu 6 în MP al Franței.
Campionul en titre nu a fost singurul care a avut probleme la pneuri, pe circuitul de la Silverstone. Valtteri Bottas, a pățit-o cu două tururi înainte de final, iar cursa finlandezului nu avea cum să se termine cu bine. A reușit să ajungă abia al 11-lea, în afara punctelor, și s-a îndepărtat la 30 de puncte în clasamentul general față de Hamilton.
Verstappen a reușit să ajungă al doilea, după o strategie a echipei sale care putea să-l fi costat victoria, dar i-a oferit cel mai rapid tur.
„Am fost și norocos, și ghinionist“, a explicat Max.
„Cei de la Mercedes erau destul de iuți. Cauciucurile nu arătau prea bine când mai urmau 10 tururi. Valtteri a făcut pană, apoi am fost chemat la boxe pentru cel mai rapid tur, apoi Lewis a făcut pană. Cine putea prevedea însă așa ceva? Locul doi e un rezultat bun“, a conchis olandezul.
Britanicul a ajuns la un număr uriaș de succese, 87 de câștiguri a obținut britanicul, dintre care ultimele trei consecutive. Încă patru victorii și îl va egala pe Michael Schumacher, care deține recordul cu 91
Charles Leclerc a sosit al treilea, după două curse în care a rămas pe dinafară.
„A fost o cursă dificilă. Când am auzit că Valtteri a avut o problemă cu pneurile, am încetinit destul de mult. Noi am făcut tot ce am putut, ne-am luat șansele“, a spus acesta.
Următoarea rundă va fi duminică, 9 august, tot la Silverstone.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.