Hamletule la Scienta, vineri seara

0
206
Denis Stancsuy, alias Hamletule
Denis Stancsuy, alias Hamletule
Denis Stancsuy, alias Hamletule

Librăria „Scienta” a găzduit ieri seară un one-man show intitulat „Hamletule”, interpretat de talentatul Denis Stancsuy,  elev în clasa a 12-a la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj – Napoca.

Textul pe care Denis şi-a alcătuit reprezentaţia îi aparţine lui Ioan Peter, actor al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, iar de regie s-a ocupat Miruna Radu, o tânără din Timişoara, ce anul acesta va absolvi Facultatea de Regie din Cluj (amândoi prezenţi la eveniment).

Publicul care a ales să treacă pragul librăriei s-a lăsat purtat şi integrat în atmosferă, spectacolul având caracter interactiv, astfel că graniţa actor-spectator nu a mai existat.  S-a mizat mult pe spontaneitate, pe glumă, neuitând totuşi că dincolo de distracţie şi râset, Hamletule, ca şi toţi de altfel, ascunde şi tristeţi.

Hamletule  este practic un amestec eterogen de culori intense, muzică și joacă de-a râsu’-plânsu’.

Am avut parte de peripeții întortocheate, mai mult sau mai puțin fericite, care prind viață în jurul unor personaje cât se poate de colorate, precum mama, unchiul, bunica ţiganului năzdrăvan, stafia tatălui său, Ofilica, Andreea Esca.

Denis ne-a mărturisit că intenţionează să dea la facultate la actorie, asta simte că este chemarea lui şi atâta vreme cât are ceva de spus, se bucură să o poată face. Pentru el, experienţa unei vizite la noi a însemnat ieşirea din Clujul natal, descoperirea unui alt tip de public, testarea unor locaţii diferite de joc şi adaptarea la toate aceste aspecte.

Noi îi dorim succes şi pe mai departe şi îl mai aşteptăm cu drag la Arad şi altă dată!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.