Handbalistele Crișului au făcut primul test de COVID-19 și au trecut la alergări și exerciții în aer liber

0
350

Chiar în ziua în care Federația Română de Hanbal a schimbat modalitatea de desfășurare a turneului de promovare în Liga Națio­nală, fetele de la Crișul Chișineu Criș au sunat adunarea după trei luni de pauză cauzată de epidemia de coronavirus. Starea de alertă nu a fost ridicată nici acum și, probabil, va rămâne în vigoare și după 15 iunie, așa că protocolul pe sănătate sau, cel puțin marea parte a măsurilor de protecție din cadrul acestuia rămân în vigoare.
Cert este că miercuri dimineață, la prima oră, handbalistele Crișului au făcut primul test de COVID-19. Protocolul spune că acestea trebuie repetate în ziua a VII-a și a XIII-a, însă elevele lui Sebastian Tudor s-au apucat de treabă. Au făcut-o în aer liber, respectând regulile valabile de la 1 iunie pentru sportivii profesioniști sau amatori. Deocamdată, Klimek et. comp. aleargă pe gazonul arenei „Aurel Ardelean” din Chișineu-Criș, urmând ca după data de 15 iunie să intre și în sală pentru antrenamente specifice, conform noului set de relaxări anunțat de autorități.
La pregătire a revenit și Carina Ciui, ope­rată de ligamente încrucișate, dar nu se pune problema ca ea să fie aptă pentru turneul de promovare ce ar trebui să aibă loc undeva la începutul lunii august. În schimb, pivotul Mihaela Damian a rămas la Târgu Mureș, unde se recuperează după o accidentare la genunchi, fiind așteptată la echipă la începutul lunii viitoare. În fine, sârboaica Milica Golusin va ajunge în țară pe 16 iunie, când nu ar mai trebui să fie nevoită să petreacă în carantină 14 zile înainte de a se alătura colegelor sale, ci doar să facă rapid testul de COVID-19.
Vă reamintim că, după noul sistem, cele 8 echipe ce și-au câștigat dreptul de a se bate pentru cele trei locuri disponibile în Liga Florilor vor activa în două grupe de 4 și vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se vor întâlni încrucișat în semifinale. Căștigătoarele acestor meciuri vor des­chide deja șampania, în timp ce pierzătoarele vor juca cu armele pe masă.
Iată componența grupelor la fete:
Grupa 1: CSM Galați, Dacia Mioveni, CSU Știința București, CSM Tg. Mureș.
Grupa 2: CSU Neptun Constanța, Crișul Chișineu-Criș, HCF Piatra Neamț, Activ Prahova Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.