Handbalistele Crișului și-au atins scopul cu Minaur Baia Mare: „Am ieșit cu fruntea sus, am prestat un joc modern”

0
350

Dacă în urmă cu un an, Crișul a pierdut dramatic calificarea în optimile Cupei României în fața unei formații din același eșalon, FC Argeș, scor 27-28, în fața unei reprezentante a Ligii Florilor șansele au fost nule încă din startul disputei. Atâta timp cât a ținut piciorul pe accelerație, Minaur Baia Mare s-a distanțat decisiv, având 23-9 până la pauză. Apoi, cu o parte dintre titulare pe bancă, oaspetele le-au dat posibilitatea și „alb-albastrelor” să-și etaleze calitățile de lider al uneiea dintre cele patru serii din liga secundă.
Chiar dacă diferența finală a fost de 12 în favoarea băimărencelor, Sebastian Tudor nu a avut reproșuri la adresa elevelor sale, în afara faptului că au ratat impactul cu meciul și au fost destul de crispate la fianlizare.
„S-au întâlnit două echipe total opuse, diferența dintre Divizia A și liga a doua este una foarte mare. În primul rând, de natură fizică, precum și ca forță între jucătoare. Din punctul nostru de vedere, a fost o primă repriză destul de slabă, fetele au intrat destul de greu în joc. Au avut foarte multe ratări și mingi risipite pe greșeli minore, zic eu, pe faza ofensivă. În schimb, pe faza defensivă efectiv nu am existat, nu am dat din picioare, adică exact ceea ce le-am cerut fetelor. Gradual, în a doua repriză s-a văzut un alt­fel de joc, a fost mai bine. Poate că au contat și emoțiile fetelor. Totuși, să nu uităm, am dat peste o echipă Minaur Baia Mare de mare tradiție în handbal, pe când Crișul de abia ce a apărut pe harta handbalului românesc, iar de anul acesta emite ceva pretenții cu această clasare pe locul 1 în serie. În plus, adversarele noastre au destule jucătoare de lot național, dar și alte handbaliste experimentate, era greu să reușim mai mult din punct de vedere al scorului. De aceea,
m-a interesat în mod special să jucăm un handbal de calitate, un handbal modern, aerisit tehnico-tactic și apoi să nu ne accidentăm, pentru că, contactele sunt altele față de liga a doua. Una pesta alta, eu zic că ne-am atins scopul și am ieșit cu fruntea sus. A fost puțin spectacol, fetele au făcut și «aeriene», de aceea zic eu că a fost un handbal pentru spectatori, cărora le și mulțumim că au fost alături de noi”, a spus antrenorul Crișului.
După plecarea lui Puț și renunțarea la Iuga, Crișul a reușit să o facă bună de joc doar pe Milica Golusin, dar: „Se vede că e o jucătoare bună, care a dus un plus și a jucat și ușor accidentată. A suferit o entorsă pe piciorul de aruncare și, totuși, a strâns din dinți și a evoluat bine. Avem în continuare probleme cu Jessi Snakovski și Carina Ciui, care s-au operat de ligamente, iar Damian se confruntă cu o răceală destul de nasoală, acuzând dureri la plămâni. Tocmai de aceea, am apelat la Alexandra (n.a. Haidu) pentru poziția de pivot și atât ea, cât și Bia Cherecheși au intrat bine în joc, au adus un plus echipei. Nu există titulare și re­zerve, jucătoarele care sunt pe parchet trebuie să aducă plusul, aerul proaspăt de care are nevoie echipa în momentele cheie. Concluzionând, acest meci cu Baia Mare a fost foarte bun pentru noi înaintea începerii campionatului, unde vrem să creștem de la meci la meci și să ne păstrăm prima poziție în clasament. Sperăm ca până sâmbătă, când întâlnim Timișoara, să ne recuperăm jucătoarele care au evoluat cu probleme medicale azi”, a adăugat Tudor.
Crișul – CS Universitatea de Vest Timi­șoara, din cadrul etapei a 11-a a Diviziei A la handbal se joacă sâmbătă, de la ora 12, la Sala Sporturilor Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.