OLYMPUS DIGITAL CAMERAGheorghe Seculici a demisionat, în cursul zilei de sâmbătă, din funcţia de preşedinte al PD-L Arad pentru a se dedica activităţii de la Camera de Comerţ şi Industrie. Biroul Permanent Judeţean al PD-L s-a reunit, la câteva zeci de minute după anunţarea demisiei, pentru a alege un preşedinte interimar care să conducă partidul până la organizarea alegerilor. „În urma alegerii în funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Arad, am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al PD-L. Este o decizie foarte grea, având în vedere cei 15 ani de activitate în această organizaţie, perioadă în care am avut foarte multe realizări şi în care s-au întâmplat lucruri de care sunt mândru, toate, desigur, împreună cu echipa PD-L Arad. Re­zultatele pe care PD-L Arad le-a avut în ultimii opt ani vor fi greu de egalat de orice altă forţă politică. Am pornit de la 7 la sută şi am ajuns la peste 50 la sută în condiţii de criză. La alegerile din 2012, organizaţia din Arad a obţinut un scor dublu faţă de media naţională. Îmi doresc ca, pe viitor, PD-L Arad să aibă rezultate la fel de bune”, a spus Gheorghe Seculici în cadrul unei conferinţe de presă.
Falcă a presat membri ai BPJ-ului
Biroul Permanent Judeţean al PD-L Arad s-a întrunit, la orele prânzului, pentru desemnarea unui preşedinte interimar care să conducă destinele fili­alei până la alegerile care vor avea loc, cel mai probabil, în toamnă. Înaintea întrunirii BPJ Arad, mai mulţi membri ai acestuia, între care actuali şi foşti primari şi parlamentari, au fost convocaţi în biroul lui Gheorghe Falcă din cadrul Primăriei Arad. Surse din cadrul partidului spun că Gheorghe Falcă le-a cerut celor prezenţi în biroul său să îl voteze ca preşedinte interimar al filialei. „Ne-a convocat la dânsul în birou şi ne-a spus că trebuie să-l votăm pe el în locul lui Seculici. În mod normal prerogativele‚ trebuiau preluate de către prim-vicepreşedinte (n.r. Nicolae Ioţcu), aşa cum prevede statutul. Nu era normal ca cineva care şi-a dat demiaia din Biroul Permanent Judeţean să vină acum să ne ceară funcţia de preşedinte. Unii dintre cei prezenţi la discuţie au părăsit nervoşi biroul primarului”, spune unul dintre cei prezenţi la întâlnirea în care Falcă dorea să pună mâna pe filială.
Şedinţa BPJ a durat aproximativ trei ore, fără a se ajunge a un rezultat. Gheorghe Falcă a părăsit lucrările şedinţei, supărat că nu a reuşit să se impună ca preşedinte. Ulterior, lui Seculici i s-a cerut, chiar şi de către Vasile Blaga, să renunţe la demisie, însă fără niciun rost acesta fiind de neclintit în decizia luată. Ulterior şedinţei, reprezentanţii PD-L au transmis un comunicat de presă în care spun că situaţia va fi decisă într-o şedinţă viitoare. „În urma retragerii, a avut loc o şedinţă de Birou Permanent Jude­ţean, pentru a se hotărî viitorii paşi pe care îi va face organizaţia judeţeană. Ca şi concluzie, Biroul Permanent Judeţean se va întruni într-o nouă şedinţă, în maximum zece zile, pentru a desemna un interimat care va prelua atribuţiunile preşedintelui Gheorghe Seculici”, susţin democrat-liberalii.

  • cris cristina spune:

    Tipic pentru Falca!!!probabil e obsedat de functii de conducere pentru a-si duce la bun sfarsit propriile interese…

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției