Haosul din poliția Arad, explicat de ministrul Bode

0
939

Ministrul de Interne, Lucian Bode a pus gând rău șefilor de poliție numiți politic și nu prin concurs. Bode e convins că acest gen de numiri cauzează grave prejudicii de imagine inspectoratelor, din cauză că în fruntea lor nu ajung mereu adevărații profesioniști.

Eu am numit practică bolnăvicioasă asta, în care mii de colegi ocupă posturi de conducere împuterniciți sau desemnați. În Poliție, din 3.800 de posturi de conducere, 1.300 erau împuterniciți. Am decis să scoatem la concurs de la bază până sus acolo unde sunt posturi prin împuternicire, a declarat Bode, citat de stiripesurse.ro.

Mladin, anunțat de fiecare dată când erau percheziții

Așa cum am scris în ediția de miercuri a ziarului Glasul Aradului, Cosmin Mladin era, cel mai probabil, anunțat de către unul sau mai mulți polițiști de fiecare dată când aveau loc percheziții. Iată declarațiile șoferului la televiziunea națională, date sub anonimat: Are mulți oameni în Poliție și tot timpul, la toate, de fiecare dată când au fost percheziții a fost anunțat. Din câte se vorbeşte în oraş are filmulețe cu niște persoane de la cei cărora le-a spus că, dacă o să vină să-l ia sau să-l aresteze, o să dea filmările la procurori, la tv…(Filmări n.red)Cum le dă banii, cum iese cu ei în oraș la cluburi de masaje erotice. (…)Are oameni cred că și la Bucuresti din câte spunea, se lăuda la toată lumea”, a spus șoferul, adăugând că este mult mai protejat de poliția din Arad decât de cea din București.

Întrebat de polițiștii arădeni care îl protejează pe Mladin, șoferul zice că sunt de la Economic. A spus ca pe traficul de tigari, pe partea de Vest nu are nimeni ce sa-i faca petru că are toată Politia la mână (…)La fiecare transport aveau banii pusi separat pentru organele de politie. (Erau) 7,8,10 camioane pe lună”, a mai spus șoferul.

Tot potrivit antena3.ro, presupusul lider al traficanţilor de ţigări, Cosmin Mladin, a fost urmărit pe autostradă de cei care îl filau, însă aceştia l-au pierdut la un moment dat. Anchetatorii iau în calcul ipoteza că a fugit din ţară. Ba mai mult, chiar şi numărul 2 din reţea a dispărut înainte ca poliţia să îi bată la uşă. Practic încă un indiciu că aceştia ar fi primit un pont din interiorul Poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.