Haralambie Mociu este noul portar al UTA-ei

0
267

În cursul dimineții, conducerea clubului UTA a ajuns la un acord cu goalkeeperul Haralambie Mociu, care a devenit jucătorul echipei noastre.

Constănțean de origine, Haralambie Mociu e născut pe 2 august 2001. A crescut la Academia Hagi, apoi a trecut la CSM Medigdia. De acolo, iarna trecută a sosit în vest, la Ripensia Timișoara, care l-a împrumutat o jumătate de an la Foresta Suceava. După despărțirea de Moldovan, antrenorul principal al UTA-ei, Laszlo Balint, dar și colaboratorii săi au hotărât să nu riște cu un încă un portar foarte tânăr.

După cum se știe, după plecarea lui Horațiu Moldovan am rămas descoperiți din punct de vedere numeric la nivelul postului de portar. Am avut câteva variante pe care le-am analizat și ne-am oprit asupra lui Haralambie Suciu. Îl prezentăm astăzi, este un portar de perspectivă, un portar talentat, un portar în care avem încredere că va crește în perioada imediat următoare. El vine cu experiența unor meciuri la Liga 2-a, chiar dacă nu sunt foarte multe, dar e important că a luat deja contact cu fotbalul la nivel de seniori, fie el și la nivelul ligii secunde și acesta este un plus.Asta nu înseamnă că vom neglija portarii din propria noastră Academie, însă după o discuție cu conducerea clubului am decis să mai avem puțină cu portarul de 16 ani. Era un pic riscant să mergem pe mâna unui portar mult prea crud la nivelul primei ligi. Știe toată lumea problemele cu care ne-am confruntat în debutul sezonului, când Horațiu Moldovan a început sezonul ca titular și a făcut-o foarte bine. Am discutat cu Haralambie și el e conștient de faptul că trebuie să fie pregătit oricând pentru o eventuală apariție în poarta echipei UTA. I-am explicat foarte bine și lui ce pretenții avem de la jucătorii care semnează în această campanie de transferuri. S-a antrenat deja cu echipa, impactul, din punctul meu de vedere, este unul pozitiv. A luat cunoștință cu atmosfera, s-a cunoscut cu băieții, deci lucrurile sunt ok. Sper din tot sufletul să fie la nivelul așteptărilor noastre, să crească, pentru că vine lângă doi portari valoroși, cu experiență. E foarte important să crească lângă ei și să devină un portar pe care UTA să se bazeze, nu neapărat pe termen scurt, cât pe termen mediu sau lung”, a spus Laszlo Balint despre noul portar.

Tânărul portar a fost foarte bucuros că a pășit în primul eșalon al fotbalului românesc, mai ales la o echipă cu suporteri precum cei ai UTA-ei.

În primul rând, mă bucur pentru pasul făcut de la Liga 2-a la Liga 1. Sunt fericit pentru că am ajuns la o echipă precum UTA, cu niște suporteri minunați, o echipă de tradiție, o echipă de top. Sunt tânăr, rămâne să mă antrenez, să fiu atent la colegii de lângă mine, căci au multă experiență și mă pot ajuta pentru viitor. Restul depinde de mine, ce va fi de acum încolo e un bonus pentru mine”, consideră Mociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.