Haștagii năimiți testează potențialul de anarhie

0
415

Încurajați, probabil, de haosul din Franța, haștagiștii din România vor să verifice în ce măsură românii sunt dispuși să participe la o lovitură de stat, orchestrată de către multinaționalele care finanțează găștile gen Mălin Bot și dusă la îndeplinire de către populația mani­pulată. Printr-un mesaj postat pe facebook, haștagii instigă la blocarea activi­- tății Guvernului, prin forță.
„Opriți Guvernul Penalilor să vă strice viața, opriți Guvernul Penalilor să vă distrugă viitorul copiilor! Este iarnă, este incomod să stați în picioare cu orele la proteste, chiar dacă merită efortul… Blocați penalilor accesul la Guvern cu mașinile! Ați fost 300.000 în Piața Victoriei după OUG 13. Dacă din 300.000 vor veni 20.000 cu automobilele și le vor opri în jurul Guvernului deja se face un zid în fața hoților lui Dragnea. Blocați-le cu mașinile intrarea în Guvern prăduitorilor României!”, este mesajul postat pe rețelele de socializare de mișcarea #Rezist.
Cred că, de fapt, haștagii și cei care îi finanțează vor să verifice pe câți naivi ar mai putea conta, după ce popularitatea lor a scăzut drastic. Deși, de-a lungul frământatei istorii postdecembriste m-am lămurit că românii sunt ușor de manevrat prin intermediul factorului emoțional, în egală măsură am avut dovezi că, după ce se dezmeticesc și conștientizează că au fost folosiți, nu vor mai putea fi păcăliți a doua oară. Tare m-ași mira dacă nu 20.000, ci măcar o mie de autoturisme, cu fericiții posesori la volan, vor bloca intrarea miniștrilor la muncă, la Guvern. Ba, sunt convins că și dacă vor fi 100, haștagii vor pro­clama victoria poporului asuprit asupra guver­nului penalilor.
În fapt, această ac­țiune disperată a ma­ni­­pulato­rilor năimiți este încă o încercare de a-l menține captiv pe președintele Klaus Iohannis, care, după o lungă perioadă de reflexie, s-a cam delimitat de ei, înțele­gând că aceștia nu îl slujesc pe el, ci doar vor să-l folosească. Pur și simplu, îl so­mează să gireze orice mișcare de stradă, inclusiv blocarea activității Guvernului, a loviturii de stat.
Cu doar câteva zile îna­inte, haștagii au lansat amenințări fățișe la adresa președintelui, prin acea petiție online prin care îi solicită imperativ să pornească referendumul prin care populația să spună dacă este de acord sau nu cu amnistia și grațierea. „Cu respect, Domnule Preşedinte, apelul nostru de mai sus nu este o rugăminte, nu exprimă vreo spe­ranţă naivă, adresată unui salvator providenţial. E o solicitare explicită şi fermă adresată instituţiei pe care o reprezentaţi. Aţi afirmat în repetate rânduri că vă veţi folosi toate prerogativele pentru a opri deriva în care PSD a angajat România. Este timpul ca vorbele şi gesturile retorice să se transforme în fapte – simple, clare, decisive. Declanşaţi Referendumul naţional privind amnistia şi graţierea faptelor de corupţie”. Mai clar de atâta…
Spre lauda lui, Iohannis nu a răspuns în niciun fel. Și nici nu cred că va răs­punde, după cum nu cred nici că va spune că parcarea mașinii lui Mălin Bot în fața ușii Guvernului repre­zintă voința poporului. Dimpotrivă, cred că Mălin Bot va scoate 1% din valoarea subvenției primite, pentru a plăti amenda pentru parcare ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.