Hațegan a fost lăudat pentru că nu a îngenuncheat înaintea începerii partidei dintre Italia și Ţara Galilor

0
469

Arbitrul arădean Ovidiu Hațegan a fost delegat la meciul Italia – Ţara Galilor (1-0), găzduit de „Olimpico“ de la Roma. Centralul de 40 de ani a stat drept, sfidând gestul care suţine mişcarea „Black Lives Matter“. Cu toate că gestul pare sfidător, cei de la UEFA şi FIFA consideră că sportul nu ar trebui să aibă manifestații care nu au legătură cu domeniul, deci un astfel de gest nu și-ar avea locul.

Mişcarea „Black Lives Matter“ care teoretic ar trebui să descurajeze rasismul a început să stârnească tot mai multe controverse în fotbal. Înaintea partidei Italia – Ţara Galilor, majoritatea fotbaliștilor au îngenuncheat în semn de susținere pentru persoanele de culoare însă brigada din România, formată din Ovidiu Haţegan, Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorgheau, plus patru jucători italieni au rămas în picioare.

Atitudinea lui Hațegan a atras multe comentarii, iar unul dintre foștii arbitri importanți ai României, Adrian Porumboiu susține că gestul făcut de Hațegan nu ar trebui să fie criticat.

A rămas în picioare, aşa cum trebuie să fie tot timpul un arbitru. Arbitrul nu are voie niciodată, dar niciodată, să fie în genunchi. Haţegan a demonstrat o imensă personalitate. Felicitări lui fiindcă a avut puterea să nu intre în această ipocrizie fără margini care domină lumea de la un capăt la celălalt! Bravo, Haţegan! Să-l văd pe Ceferin (n.r. – preşedintele UEFA, Alekansder Ceferin) şi pe ceilalţi oficiali de la Nyon coborând din tribună, înainte de meci, după care să se pună în genunchi. I-aţi văzut făcând asta? Atunci cum ar putea ei să decidă să pedepsească pe cineva fiindcă a rămas în picioare? Ar fi culmea tupeului! N-am niciun motiv să-l laud pe Haţegan, ştiţi că m-am luat de atâtea ori de el, dar acest gest demonstrează că are personalitate, ceea ce pentru un arbitru e mare lucru! Imaginea cu un arbitru în genunchi nu e compatibilă cu ceea ce trebuie să însemne rolul lui! Un arbitru e ca un judecător. Dacă v-aţi afla într-o sală de judecată şi l-aţi vedea pe judecător în genunchi înainte de a începe procesul, cam ce impresie v-aţi face despre el şi cam ce impresie ar lăsa gestul său?“, a declarat Adrian Porumboiu, pentru GSP.ro.

foto: Imago

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.