După ce a fost desemnat cel mai bun arbitru al anului 2017 în cadrul Galei Fotbalului Românesc, Ovidiu Hațegan a primit aceeași distincție în gala AFAN. Voturile au aparținut fotbaliștilor și antrenorilor care activează în primele trei eșaloane naționale. „Este al doilea premiu primit într-o perioadă scurtă de timp, cealaltă gală a fost în decembrie, dar ambele sunt legate de activitatea din 2017. Este un premiu important, pentru că vine din partea celor cu care avem contact weekend de weekend. Ei simt exact ce așteptări au de la noi, ce vor de la noi și mă bucură mult încrederea lor, a conducătorilor, a jucătorilor și antrenorilor. Le promit și celor care nu m-au votat că în 2018 voi munci mai mult și sper să le schimb opinia. Altfel, sper să fie un an liniștit, cu sănătate, pentru familia mea, pentru toți cei din jurul meu, implicit pentru cariera mea. Pentru arbitraj, pe care îl fac cu cea mai mare plăcere”, a declarat „centralul” arădean.
Hațegan nu va fi la centru la meciurile de la Campionatul Mondial din această vară, însă sunt șanse să fie unul dintre arbitrii video din Rusia. „Arbitrajul video va aduce îmbunătățiri, dar vor fi discuții oricum. Este, totuși, o interpretare. Atunci când două persoane judecă o fază vor apărea interpretări și discuții, dar va fi un pas înainte, greșe­lile mari vor dipărea”, mai crede arădeanul.
În fine, cel mai bine cotat arbitru român a vorbit și despre cel mai negru moment al său din 2017: meciul de baraj dintre Irlanda de Nord si Elveția. Calificata la Campionatul Mondial s-a decis după o gre­șeală a arădeanului, care recunoaște că a trecut printr-o situaţie dificilă, pe care a depășit-o însă. „Cei 36 de arbitrii care merg la Mondiale au fost dați publicității și nu sunt pe acea listă, să vedem dacă voi avea șansă să fiu selectat la arbitrajul video. Îmi recunosc gre­șeala comisă la acel meci, cu si­guranță, nu mă ascund în spa­tele vorbelor. A fost un moment trist, neplăcut pentru mine, acea greșeală. A venit într-un moment dureros, după ce trei ani și jumătate în care, împreună cu colegii mei, am avut rezultate foarte bune. În lumea noastră, ca și în lumea portarilor, o gre­șeală se vede. Suntem bărbați, suntem puternici, avem examene săptămânal, poate chiar două într-o săptămână și dacă nu le trecem suntem imediat sancțio­nați. Nu este ca și în studenție când aveam examene o dată la șase luni. Am trecut peste acel moment, am avut de partea mea soția și copilul, toată familia și alți mulți alții care m-au sprijinit”, a mai explicat Hațegan.

Recomandările redacției