Al optulea şi ultim sezon al serialului TV „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va fi difuzat pe micile ecrane în prima jumătate a lui 2019, a anunţat un reprezentant al producătorului seriei de succes, postul HBO, conform Mediafax.
Casey Bloys, preşedintele departamentului de programe al HBO, a oferit această informaţie la un eveniment al Television Critics Association, care a avut loc miercuri, la Los Angeles, însă a refuzat să dea mai multe detalii. De asemenea, acesta a anunţat că, în prezent, se caută regizor şi actori pentru seria intitulată provizoriu „The Long Night”, un spin off inspirat de franciza de succes „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”. Acesta a adăugat că filmările pentru episodul pilot vor începe anul viitor. Producţia a fost comandată de postul HBO în luna iunie, iar povestea noii serii are loc cu câteva mii de ani înainte de evenimentele prezentate în „Game Of Thrones”.
Scenariul este semnat de Jane Goldman („Kick-Ass”, „Kingsman”) şi de scriitorul George R. R. Martin, autorul romanelor care au stat la baza serialului TV „Game Of Thrones”.
„Această serie va prezenta decăderea lumii, de la epoca de aur a eroilor la momentele cele mai întunecate”, informa HBO într-un comunicat, la începutul lunii iulie.
Serialul este cel mai mare succes al postului HBO, cu apro­ximativ 30 de milioane de telespectatori în SUA şi o armată de fani la nivel mondial. Sezonul final va dezvălui familia de războinici care va câştiga controlul asupra Tronului de Fier din cele şapte Regate din Westeros.
Pauza lungă dintre sezoanele al şaptelea şi al optulea ar fi trebuit să îi permită scriitorului George R. R. Martin, ale cărui cărţi au stat la baza show-ului TV, să termine unul sau două volume noi ale seriei, la care spunea că lucrează încă din iulie 2017. Acţiunea serialului a devansat-o deja pe cea din cele cinci cărţi publicate de Martin în seria „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”.

Recomandările redacției