Hidroconstrucția – firma de casă a Companiei de Apă

0
773

Hidroconstructia – una dintre companiile cele mai privilegiate de către stat din ultimii ani a reușit să câștige surprinzător, cam multe din contractele derulate de Compania de Apă Arad.

Oricâte firme cu experiență încearcă să prindă lucrări la licitație, Hidroconstrucția reușește să triumfe încasând zeci de milioane de lei, contract după contract.

La ultimul proiect de lucrări scos la licitație – cel pentru reabilitarea reţelelor de apă din municipiu şi o aducţiune în localitatea Fântânele, mai multe firme participante au fost descalificate nejustificat, pentru a se face loc firmei Hidroconstrucția. Contractul câștigat s-a ridicat la peste 20,1 milioane de lei.

Hidroconstrucția SA este firma de casă a Companiei de Apă de ani de zile, de la demararea mult promovatului și controversatului Masterplan.

În 2013, când proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” era în plină implementare și se parafau primele contracte de lucrări în județ, Hidroconstrucția reușea să prindă „grosul“. Consiliul Județean avea o altă conducere, însă relațiile bune cu firma erau de pe atunci bine închegate. Hidroconstrucția ieșise câștigătoare la licitația ce viza un contract de peste  63 milioane de lei pentru reţeaua de apă şi canalizare din Ineu, Șiria, Pâncota și Galșa. Alte lucrări în infrastructura de apă urmau să fie câștigate de Hidroconstrucția în decursul anilor.

Între acestea se numără și cele de reabilitare şi extindere a rețelelor de apă şi canalizare din Pecica.

În cazul proiectelor publice de amploare, în caietele de sarcini este specificat ca firmele care participa la licitatie să fi derulat lucrări similare în anii anteriori. Este atuul companiilor precum Hidroconstrucția, care prinde noi proiecte de investiții, pe principiul „contract la contract trage“. Având avantaj și relații bune cu cei din conducerea operatorului de apă-canal, firma pare să nu aibă concureță.

În ceea ce privește investițiile din județul nostru, trebuie menționat că, lucrările demarate de ani de zile pe diferite contracte au început în cadrul Masterplanului și au fost continuate pe proiectul „Fazarea proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Arad”. Fondurile sunt obținute în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”. 2007-2013 (POS Mediu 2007 – 2013).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.