„Hoky’s Bike”, proiect de traversare a României pe bicicletă în scop umanitar

0
850

Ruben, Kevin, Ovidiu sunt trei tineri din Arad care își propun să traverseze toată țara pe bicicletă, în cinci zile. Aceștia vor fi însoțiți de două tinere, Dedi și Stefi pe toată durata proiectului. Acest lucru nu este doar un moft de-al lor, ci un gest umanitar. Tinerii vor ca prin intermediul acestei acțiuni, intitulată „Hoky’s Bike”, să poată strânge cât mai multe donații pentru a veni în ajutorul persoanelor cu nevoi speciale.

Proiectul „Hoky’s Bike” este un proiect pilot pentru Povestea Ursulețului Hoky, proiect inițiat de Asociația „NewCo & Amicii”. Vorbind despre proiect, tinerii au mărturisit: Ne propunem ca în 5 zile să traversăm România de la Arad la Constanța pe bicicletă (aproximativ 900 km). În tot acest timp vom aduna fonduri prin donații accesând butonul de donații de pe pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/hokysbike/. Pe lângă acestea vom mai aduna fonduri și prin promovarea Ursuleților Hoky și a cărții Povestea Ursulețului Hoky”. La finalul proiectului vom crea un clip video prin care vom relata experiența traversării României pe bicicletă, adoptând astfel o atitudine transparentă și prin care garantăm atingerea obiectivelor propuse”.

Traversarea României pe biciclete va începe în ultima zi din cadrul zilelor Aradului, 26 august, iar plecarea se va face la ora 6 din fața Primăriei Arad. „Vom pleca în 26 august, din fața Primăriei Arad și ne vom îndrepta spre Sebeș, Alba, unde vom încheia prima zi. Urmează alte 4 zile în care vom trece prin Sibiu, Cârțișoara, Transfăgărășan, Curtea de Argeș, Pitești, București, Urziceni, destinația finală fiind Constanța”, a precizat unul dintre membrii echipei.

Asociația „Newco și Amicii” s-a format cu scopul de a sprijini persoanele cu dizabilități, prin orice metode legale și morale, să se integreze cât mai ușor în societate și pe piața muncii din România, în vederea dobândirii de către acestea a unei independențe cât mai mari și pentru a crește calitatea vieții în fiecare comunitate în parte. Asociația Newco și Amicii promovează activ politica de incluziune socială în Romania prin acțiunile sale de capacitare a forței de muncă provenită din rândul categoriilor de persoane cu nevoi speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.