UTA a avut probleme cu arbitrajul și la Craiova. După o fază confuză în care oltenii au cerut penalty la o cădere teatrală a lui Papp după ce Erico pusese mâna pe el, o situație mult mai clară de penalty s-a petrecut la poarta cealaltă în finalul primei reprize. Erico a fost clar tras la pământ de Bancu în careul de 6 metri însă arbitrul Andrei Chivulete a judecat fazele cu aceeași măsură deși infracțiunea comisă asupra jucătorului brazilian a fost evidentă. Mai mult, în prelungirile partidei tușierul Alexandru Cerei i-a semnalizat centralului un cont pe care Hora i l-ar fi aplicat în figură lui Papp, care se tăvălea pe gazon, iar Chivulete a mers pe mâna colegului său, eliminându-l pe atacantul nostru.

După meci Laszlo Balint a rămas fidel angajamentului luat săptămâna trecută și nu a vrut să comenteze în niciun fel arbitrajul, considerând că a spus ce avea de spus, după meciul cu FCSB. În schimb, Ioan Hora nu s-a sfiit să pună la zid arbitrii și să puncteze faptul că deși ei jucătorii sunt principalii vinovați de ratări, situația UTA-ei în clasament a fost agravată și de arbitraje, lucru care nu e normal să se întâmple: „La eliminare niciun arbitru nu a văzut faza și s-au lăsat influențați de reacția adversarului. I-am dat peste braț deoarece mă ținea de când a început faza, am și urme pe mână. Înainte de asta, arbitrul ne-a atras atenția și mie și lui Dangubic la faze fixe în careu să nu ținem pentru că este atent. Ei bine la faza asta n-au fost atenți deși ar fi trebuit să fie. Eu știu clar că l-am lovit peste mână, nu peste față. E frustrant, trebuia să avem mai multe puncte deoarece am dominat Craiova, am dominat FCSB, am dominat CFR dar în meciurile astea n-am reușit să luăm toate cele trei puncte. Dacă aveam VAR cred că eram mult mai sus în clasament. Astăzi, fără discuție meritam cele trei puncte. Craiova nu a avut șut pe poartă tot meciul, rezultatul e nedrept.“

Având în vedere cartonașul roșu primit, Hora a devenit indisponibil atât pentru meciul de vineri cu FC Voluntari cât și pentru prima etapă a sezonului de primăvară, când UTA va întâlni Gaz Metan Mediaș pe teren propriu.

Recomandările redacției