Nu de puține ori, jucătorii ofensivi au intrat în colimatorul suporterilor utiști care au acuzat lipsa lor de eficiență în fața buturilor adverse. În special Ioan Hora a fost subiectul acestor discuții, deoarece fiind un jucător cu experiență și cv foarte bogat, așteptările în ceea ce-l privește sunt mereu ridicate. În seara aceasta însă atacantul UTA-ei a răspuns criticilor așa cum trebuie să o facă un fotbalist adevărat: pe teren.

Dubla lui Hora și-a pus decisiv amprenta asupra meciului iar primul gol a ieșit în evidență prin execuția deosebită, un lob peste portar, de la marginea careului de 16 metri, în lateral dreapta. „Am observat că portarul lor stătea prea sus. De la începutul meciului l-am urmărit și am prins ocazia să-l execut. Cred că mulți atacanți aflați în acea poziție ar fi încercat poarta și de aceea am tras de acolo” a explicat atacantul Bătrânei Doamne execuția avută.

De altfel, golul lui Hora a fost lăudat și de Ilie Dumitrescu, fostul mare atacant al echipei naționale declarând imediat după meci: „A fost o execuție extraordinară, care mi-a făcut după-amiaza mai frumoasă.“

În ciuda celor două goluri marcate, Ioan Hora n-a urcat însă pe prima treapăt a golgeterilor UTA-ei în acest campionat, asta pentru că pe lista marcatorilor s-a aflat și David Miculescu. Deși a jucat în linie de trei din spatele atacanților, tânărul fotbalist al UTA-ei a apărut din nou la finalizare ca un număr nouă clasic, împingând în plasă din mijlocul careului mic, o minge bâlbâită de portarul gazdelor. „Când am văzut că a dat Passaglia cu capul mă așteptam ca mingea ori să fie scăpată, ori să meargă în bară. Am știut să stau acolo, sper să am mereu această poziționare și să înscriu”, a mărturisit Miculescu, jucător care a ajuns la al patrulea gol marcat pe stadionul Dinamo.

De altfel și antrenorul Laszlo Balint și-a lăudat atacanții la finalul meciului afirmând: „Avem jucători cu calitate în atac, eu am spus-o mereu, în ciuda criticilor care au apărut la adresa lor“.

Recomandările redacției