Ioan Hora și Tomas Wagner vor lipsi cu certitudine în prima etapă a returului. Dacă Hora va reveni la antrenamente începând cu săptămâna viitoare și este posibil chiar să fie disponibil pentru meciul cu FC Argeș, la Wagner lucrurile sunt mai complicate. Masivul atacant a plecat acasă în Cehia pentru a se trata și acolo i-a fost confirmat diagnosticul pus aici: pubalgie. Asta înseamnă că UTA nu se va mai putea baza pe el în etapele rămase până la finalul sezonului de toamnă. Antrenorul Laszlo Balint a lăsat să se înțeleagă că în cazul în care problemele medicale ale cehului sunt mai complicate, contractul acestuia este în așa fel făcut încât cele două părți se pot despărți în iarnă pe cale amiabilă astfel încât să poată fi căutată o soluție mai bună pentru atacul echipei.

O altă situație delicată în perspectiva meciului cu Farul este legată de cea a jucătorilor care s-au întors în această săptămână de la loturile naționale. Isac și Vukcevic din fericire nu au deloc probleme. Tânărul mijlocaș al UTA-ei nu a evoluat deloc în partida naționalei de tineret cu Italia iar muntenegreanul a fost folosit doar în prima partidă disputată de naționala sa în această pauză competițională, cea cu Țările de Jos. Egalul smuls dramatic de echipa sa chiar i-a dat o stare de entuziasm și încredere fundașului dreapta, care a avut o evoluție bună în acel meci. Cu totul alta este însă starea lui David Miculescu. Acesta a evoluat trei sferturi din partida de tineret Italia – România și acuză o stare de oboseală. La aceasta, se adaugă și o stare mentală mai puțin bună, antrenorul Bătrânei Doamne vorbind despre o dezamăgire a mijlocașului nostru, legată de deznodământul acelei partide (România a pierdut cu 4-2, după ce a condus cu 2-0). Balint este însă optimist în ceea ce privește refacerea fizică și psihică a decarului său până la ora meciului cu echipa constănțeană.

La finalul acestei săptămâni, mici probleme medicale a avut și Liviu Antal dar prezența sa în lotul pentru meciul cu Farul nu este pusă în pericol. Partida dintre echipa condusă de Gheorghe Hagi și UTA va avea loc sâmbătă, începând cu ora 15 și va fi transmisă în direct de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției