„Hora Unirii în Servicii Soci­ale”, sub egida „Centenarul Marii Unirii” – așa s-a intitulat tematic, evenientul prin care, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului a aniversat 22 de ani de activitate.
Organizată la Consiliul Jude­țean Arad, în parteneriat cu Fe­derația PLUS, Biblioteca Jude­- țeană A.D. Xenopol, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad a fost dedicat împlinirii celor 22 de ani de activitate în slujba beneficiarilor, persoane aflate în dificultate din județul Arad. În Sala „Vasile Goldiș”, directorul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol Arad, Doru Sinaci a ținut „Ora de istorie – tradiția sistemului de asistență socială în România”, prilej cu care copiii și tinerii din sistemul de protecție, îmbrăcați în costume populare reprezentative, au participat la un concurs de cultură generală „O zi emo­ționantă pentru toți colegii noștri împreună cu care am pus bazele sistemului de asistență socială în județ. Ne amintim de provocările la care am răspuns în anul 1996 când a fost înființată Direcția Jude­țeană de Ocrotire a Copilului și Familiei, dar și de transformările prin care a trecut instituția noastră de-a lungul ce­lor 22 de ani cu scopul de a dezvolta servicii sociale de calitate, aflate la cele mai înalte standarde. Le dorim tuturor angajaților noștri o activitate îndelungată, cu cât mai multe satisfacții profesionale”, de­cla­ră Erika Stark, directorul DGASPC Arad.
Acțiunea aniversară s-a în­che­iat cu Hora Unirii cu participarea trupei de dans Azucar de la Palatul Copiilor și cu lansarea a 200 de baloane tricolore.
(S.S.)

Recomandările redacției