Horea Timiș, directorul DSP Arad: „Carantinarea localităților în toamnă o să fie din nou o certitudine”

0
326

Odată cu venirea sezonului estival, au venit și relaxările restricțiilor impuse de Covid-19.

Deși ni s-a spus clar că există prognoze pentru fiecare lună a verii, atât cu înaintarea vaccinării, cât și cu relaxarea treptată a celorlalte restricții, trebuie să ținem cont de faptul că virusul încă există.

Mai mult, cu trecerea timpului, Covid-19 își dezvoltă multiple tulpini, care aduc forme mai grave asupra populației infectate, decât „originalul” virus. Știm cu toții cât de greu e să te abții, într-o zi toridă de vară, să nu ieși la o terasă sau la un bazin, unde, desigur, este foarte aglomerat.

Cu toate astea, prudența nu a încurcat niciodată, ba mai mult, depinde de noi cum va decurge cel de-al patrulea val al pandemiei, care, după spusele experților, este mai mult decât aproape.

„Este important să înțelegem că nu a trecut această pandemie și virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală, nevacinată. Ne așteptăm la un val patru și durata și intensitatea valului patru depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Carantinarea localităților în toamnă o să fie din nou o certitudine. Atunci mulți își vor aminti ce frumoasă a fost această vară. Vaccinarea nu este doar o intenție, este si un proces de educație care trebuie susținut și explicat. Oamenii trebuie informați și asta este o responsabilitate începând de la autorități, culte și fiecare instituție în parte”, a declarat Horea Timiș, directorul DSP Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.