Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, cere autorităţilor centrale ca suspendarea cursurilor în şcoli să poată fi decisă la nivel local şi de DSP-uri, nu doar de conducerile şcolilor, susţinând că există situaţii de localităţi cu incidenţă ridicată a infectărilor cu SARS-CoV-2 unde cursurile continuă, iar specialiştii de sănătate publică nu pot face nimic, conform G4media.ro.

Horea Timiş a declarat miercuri, pentru Agerpres, că a ridicat deja problema în cea mai recentă videoconferinţă cu autorităţile centrale.

„Am solicitat modificarea ordinului comun emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei cu privire la suspendarea cursurilor în şcoli, în aşa fel încât şi direcţiile de sănătate să poată să dispună această măsură, acolo unde este cazul, unde incidenţa o cere. Este absurd ca Direcţia de Sănătate să privească cum incidenţa creşte în foarte multe localităţi şi să nu aibă legislaţia de partea sa, în timp ce suspendarea cursurilor rămâne la latitudinea profesorilor şi directorilor de şcoli. Există situaţii care arată clar, în urma anchetelor epidemiologice, că în unele localităţi trebuie impusă această măsură”, a spus Timiş.

Din cele 78 de Unităţi Administrativ-Teritoriale (UAT) din judeţul Arad, 65 erau în „scenariul roşu”, miercuri, cu incidenţe de peste 3 cazuri noi de SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă este la Şiştarovăţ, de 21,39 la mie. Doar în opt UAT-uri nu se aplică niciun fel de restricţii din cauza pandemiei.

 

 

Recomandările redacției