Horia Tecău a obținut prima victorie în pandemie, la New York

0
189
WASHINGTON, DC - AUGUST 02: Horia Tecau (L) of Romania, playing with his Jean-Julien Rojer (R) of the Netherlands, talk during their doubles match against Mike and Bob Byron off the Unites States during Day 5 of the Citi Open at Rock Creek Tennis Center on August 2, 2019 in Washington, DC. (Photo by Mitchell Layton/Getty Images)

Horia Tecău face parte dintre puținii jucători români care au avut curajul să joace ambele turnee de la New York, iar sâmbătă noaptea, alături de Jean-Julien Rojer, a trecut de prima fază.
Circuitul ATP s-a reluat sâmbătă, iar cu turneul de la Cincinnati a fost mutat anul acesta la New York din cauza pandemiei de coronavirus.
Horia Tecău a câștigat în 2017 campionatul US Open, iar acum a decis cu doar câteva săptămâni în urmă că se va întoarce în orașul în care a câștigat, cu toate că regulile și protocoalele sanitare impuse sunt extrem de stricte și trebuie respectate cu sfințenie. Alături de partenerul său din ultimii șase ani, Jean-Julien Rojer, au decis să joace ambele turnee la New York, cel de Masters 1000, care a debutat sâmbătă, disputat în mod normal la Cincinnati, și cel de Mare Șlem, care începe pe data de 31 august.
Dintre toți jucătorii români, numai el, Sorana Cîrstea și Patricia Țig sunt prezenți la cele două întreceri. Pentru fete, turneul de Premier 5 a debutat vineri, însă româncele au pierdut încă din calificări.
Pentru Tecău, reîntoarcerea în teren a fost un succes, acesta s-a aflat la primul meci în pandemie, dar a reușit să facă fața adversarilor. Dublul româno-olandez s-a impus în fața perechii franceze formate din Jeremy Chardy și Fabrice Martin cu 3-6, 6-3, 10-8 în primul tur al turneului care este primul din categoria Masters 1000 ce se desfășoară în acest an. În următoarea rundă, ei se vor duela cu perechea Raven Klaasen/Oliver Marach (Africa de Sud/Austria), cap de serie 7.
Tecău s-a impus în turneul de la Cin­cinnati în urmă cu opt ani, în anul 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt, fiind atunci primul trofeu de Masters 1000 din cariera lui.
Românul a câștigat mai apoi și la Madrid în 2016 și 2019, de data aceasta alături de partenerul actualul.
Olandezul Jean-Julien Rojer, are 38 de ani, iar Horia Tecău, 35 de ani, aceștia joacă în SUA al cincilea turneu al lui 2020, după ce înainte de oprirea circuitului au evoluat la Australian Open, Montpellier, Rotterdam și Dubai.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.