Horea Timiş, directorul DSP Arad, explică procesul de luptă al vaccinului cu virusul și încurajează vaccinarea, pe profilul lui de pe o rețea de socializare.
 
„Cum funcționează vaccinul..și ce trebuie să știm ca să facem față la fake-news-uri.
Prima data de clarificat:
ADN – Acidul dezoxiribonucleic
ARN – Acidul ribonucleic
ADN este dublu-catenar 2 corzi pe care stau bazele azotate – Adenină, Citozina, Timina si Guanina așa helicoidal cum îl știți din poze și..
ARN este mono-catenar o singură coardă cu baze azotate adică nu este acel helix și are altă bază azotată Uracil în loc de Timina.
ADN-ul nostru este în nucleul celulei protejat nu vine in contact cu ARN-ul injectat deci un fake a dispărut că vaccinul ne modifica ADN-ul 🤣
mARN-ul din vaccin ajunge in celulă (membrană, citoplasmă și nucleu) în citoplasmă la ribozomi ( granulele lui Palade românul) care ” copiază” mesajul copy/paste și il transmite mai departe la celulele jandarmi și zice: ” Acest mesaj conține un document care vă spune că există un BMW verde cu volan pe dreapta…de Anglia😉.”
Și acum soldații…
Limfocite T ca și grup, reprezintă 60 -80% din totalitatea limfocitelor și au o durată de viață foarte crescută (ani, chiar zeci de ani)..Doamne ajută și ține-le. Limfocitele B sunt informate și activate în timp ce se produce prima linie de apărare, și astfel vor începe să sintetizeze anticorpi (arme, pistoale, sabii etc) inițial în număr mic, deoarece încă este activ răspunsul imun celular prin celule natural killer primele care atacă sinucigaș, kamikaze. Dacă nu funcționează apărarea dată de celulele NK, se produce creșterea titrului de anticorpi apoi acționarea limfocitelor T citotoxice care „scuipă” acizi, ce în tot acest timp au avut timp să se activeze și să prolifereze clonal..se lungesc. Așa apare memoria imunologică și aceste celule rețin dușmanul dacă sunt sensibilizate…și noi dăm cu vaccin cu acte să se știe… prin celule de BMW.
Una bucată virus de exemplu în momentul în care vine în contact cu sistemul imun declanșează o succesiune de reacții care vor conduce la neutralizarea lui dar pt asta trebuie să știm că a intrat în organism și ce nr de înmatriculare are…pt asta introducem vaccinul cu ARN..care codifică doar proteina spike ( numărul de înmatriculare la BMW) adică nu tot virusul doar o bucată de proteină pe care o are virsul de se leagă de celule noastre…practic prin vaccin îi spunem organismului nostru vezi că dacă apare un BMW verde cu nr de Anglia și volan pe dreapta…șoo pe ea..ataci o tragi pe dreapta și o faci varză.
Celalate celule așteptă momentul să vadă BMW-ul.
Celulele prezentatoare de antigen au rolul de recunoaștere a antigenului străin, captare a lui și prezentare către alte celule ale sistemului imun. Ele fie fagocitează (îl papă si îl dezansablează…exact cum fac ai noștri cu mașinile in Anglia…bucăti) antigenul și îl prezintă apoi limfocitelor T (
Roată de BMW, disc de ambreaj, proteina spike de virus Covid), fie rețin antigenul nedescompus la nivelul membranei celulare și îl prezintă limfocitelor B .
Limfocitul T este celula responsabilă cooperarea celulară prin intermediul citokinelor ( emițător radio, portavocea…vezi bă ca a dat iama covidul in celule) pe care le secretă. Având în vedere cooperările dintre celule, procesul de apărare imună poate fi împărțit în următoarele etape:
Cum funcționează lupta:
1. Un ceva strain atingen ( bmw, covid de ex) care traversează și depășește barierele mecanice și chimice ale organismului va fi atacat de către neutrofile ( soldăței)care îl distrug cu ajutorul radicalilor de oxigen și al enzimelor lizozomale.
2. Macrofagele ( tancuri) intră în acțiune concomitent cu neutrofilele și fagocitează parțial antigenul conservând porțiuni din acesta pe sau le prezintă limfocitelor T care se vor activa
3. Dacă X supraviețuiește primelor două secvențe de atac și ajunge în interiorul celulelor organismului gazdă, va intra în acțiune celula natural killer (NK) care încearcă să distrugă microbul prin mecanisme citotoxice…dă pe el cu acizi până îl omoară.
Aceste trei reacții sunt reprezentate de prima linie de apărare nespecifică și neselectivă, intrând în acțiune în momentul în care un antigen de orice tip încearcă să infecteze organismul. Daca am gresit ceva va rog sa mă corectați , intențiile au fost bune ))”, a explicat Horea Timiș.
 
În final, directorul DSP Arad conchide: „Dacă te vaccinezi îți ajuți organismul să știe cu ce se luptă”.
 

Recomandările redacției