În Salonul Roşu al Teatrului Clasic Ioan Slavici” a avut loc vineri lansarea celei de-a opta cărţi a scriitorului Horia Ungureanu. Puţini se aşteptau, chiar cu câteva zile înainte, ca aceasta să fie un volum de poezie, un lung poem-litanie-spovedanie” , în cuvintele lui Vasile Dan, prin care scriitorul să se reinventeze literar.  

DSCF6059Prezentarea autorului şi a volumului În numele tatălui”, apărut la Editura Mirador, cu o copertă semnată de Onisim Colta, au făcut-o Vasile Dan, Gheorghe Schwartz şi Gheorghe Mocuţa (toţi prezentând în termeni elogioşi această confesiune- descătuşare prin literatură), actorul şi dramaturgul Ioan Peter Pit fiind cel căruia i-a revenit onoarea de a şi recita din filele lui. Autorul a mulţumit apoi tuturor celor prezenţi, mai ales soţiei care îl cunoaşte pe adevăratul Horia Ungureanu”.

 Toţi purtăm cu noi o povară. Eu am purtat zeci de ani povara asta a întâmplărilor pe care le regăsiţi în cartea asta şi acum sper că am scăpat de ele fiindcă le-am târât după mine ca pe o piatră de moară. Până la urmă a trebuit să mă eliberez cumva şi am încercat şi prin cartea aceasta să mă eliberez de întâmplările pe care le-am trăit în copilărie (…). Această carte s-a scris de la sine, de parcă mi-ar fi dictat cineva cuvânt cu cuvânt,”, a mai spus el.

După ce sciitorul a încheiat cu câteva emoţionante poeme dedicate părinţilor, publicul s-a strâns, în număr mare, la autografe. Autografe acordate cu graţie de autor pe prima pagină a fiecărui exemplar din primul său volum de poezie.

 

 

Recomandările redacției