horvatDupă despărțirea de David Oberhauser, „Bătrâna Doamnă” avea mare nevoie de încă un portar. Juniorul Sergiu Barabas nu prezenta garanții, iar Adrian Horvat nu avea practic concurență sau un înlocuitor, în cazul unei eventuale accidentări. Până la urmă, însă, deveanul avea să frece banca de rezerve odată cu „încorporarea” lui Filip Lăzăreanu.
La 32 de ani, fostul goal-keeper al Gloriei Bistrița venea – într-adevăr – cu experiență, însă titularizarea sa la două zile după „debarcarea” la Arad l-a surprins inclusiv pe colegul său de compartiment. „Primisem vestea trecerii mele pe bancă cu câteva minute înainte de startul meciului cu Universitatea Craiova și nu am înțeles-o deloc. Am aceptat-o, fiindcă a aparținut lui Mister, dar nu am înțeles-o. Apărasem poarta UTA-ei în cele două victorii, ce aveau să rămână și singurele din tur, fără să iau gol, ba am mai și apărat un penalty important cu Bistrița și, sincer, mă așteptam să fiu titular în continuare. De asemenea, Filip ajunsese doar de două zile la echipă… În fine, asta a fost situația, Mister a consi­derat că are nevoie de un portar mai experimentat și a decis în consecință. Trebuie să recunosc că acea decizie m-a afectat puțin din punct de vedere psihic, însă sunt dispus să o iau de la capăt în duelul meu cu Filip pentru ti­tularizare”, ne-a mărturisit Horvat.
La 23 de ani, deveanul este conști­ent de necesitatea de a strânge cât mai multe meciuri oficiale. „Chiar dacă am făcut parte din lotul celor de la Pandurii Târgu Jiu, e mai bine că am plecat, fiindcă nu am avut ocazia să joc. La UTA mi s-a oferit această șansă, iar dacă lucrurile se vor stabiliza la club mi-aș dori să rămân la Arad. Inclusiv concurența cu Filip îmi face bine, îl consider un coleg bun și un prieten, cine va fi mai în formă va apăra”, a adăugat utistul care în cinci partide a primit tot atâtea goluri. Două dintre acestea au fost încasate în disputa internă cu Olimpia Satu Mare, când – de altfel – portarul a prins o zi slabă. „Mă durea rău glezna și cu toate astea am dorit mult să joc. Poate a fost vina mea că am acceptat să joc accidentat și a ieșit ce a ieșit”, a explicat goal-keeperul.
Horvat s-a aflat printre fotbaliștii contactați de Dorin Micșa pentru a se prezenta la pregătire luni, însă, asemenea majorității colegilor săi, a decis să res­pecte programul lui Eugen Trică și nu cel al lui Adrian Marțian.

Recomandările redacției