Hoți timișoreni și hunedoreni, prinși de polițiștii arădeni după ce au dat mai multe spargeri

0
363

Polițiștii arădeni au sărit în ajutorul celor din orașele vecine și astfel, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au desfășurat 9 percheziții pe raza județelor Timiș și Hunedoara, la domiciliile a 9 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni contra parimoniului cu moduri de operare deosebite.

Se pare că în intervalul unui an și anume în perioada martie 2018-martie 2019, mai multe persoane care ar fi format un grup infracțional organizat se presupune că ar fi săvârșit mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe aparținând unor persoane fizice. Metoda lor de acționare a fost prin utilizarea de dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și a unor instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor, pe raza localităților Chișineu-Criș, Hălmăgel, Baia de Criș (jud. Alba), Deva și Criscior (județul Hunedoara) și pe raza județului Timișoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate la data de 20 august a.c., au fost audiate 6 persoane, celelalte 3 fiind încă de negăsit, polițiștii continuând căutările în cazul lor.

Cele 6 persoane care au fost găsite au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și constitutuirea unui grup infracțional.

La aceste activități au participat luptători S.A.S., și polițiști din cadrul B.I.C. –  I.P.J. Arad precum și polițiști din I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul S.O.S și B.A.I. Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.