Hoţii au furat de la Spitalul Judeţean ţevile de cupru ale instalaţiei de oxigen

0
184

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a căzut pradă hoţilor: de la cea de-a doua secţie de pediatrie a spitalului s-au furat 18 metri de ţeavă de cupru. Dincolo de furtul în sine (condamnabil), şi de locul de unde s-a furat (o secţie de pediatrie, deci de tratare a copiilor), îngrozeşte faptul că furtul s-a făcut din instalaţia de oxigen, ceea ce înseamnă că dacă un copil ar fi avut nevoie de oxigen, n-ar mai fi avut nici o şansă de salvare.
Conform surselor, conduce­rea spitalului a confirmat furtul instalaţiei de oxigen şi a deta­liat, astfel că se ştie acum că ţevile de cupru furate erau montate pe peretele exterior al secţiei. Se mai ştie şi că s-au luat măsuri urgente pentru remedierea situaţiei, respectiv s-a cumpărat ţeava de cupru pentru a se reface instalaţia şi pentru a fi pusă în funcţiune. Marele noroc a fost că nici un pacient nu a avut trebuinţă de oxigen în perioada în care instalaţia a fost scoasă din func­ţie.
Surse din interiorul spitalului au declarat că au fost convocate serviciile juridic şi administrativ, pentru a se analiza situaţia, pentru a se depune o plângere la Poliţie şi pentru a se decide montarea de camere de luat vederi, pentru a se preveni astfel de fapte. În acelaşi scop preventiv, s-a decis realizarea întregii instalaţii în interiorul clădirii (şi atunci la ce se mai montează camere de luat vederi pe exterior?!?).
Din punctul de vedere al subsemnatului, situaţia generată de acest furt, dar şi de altele (mult mai „mănoase”, „de mili­arde” chiar, şi cel puţin la fel de riscante pentru pacienţi, dar nu numai pentru pacienţi), cum ar fi şpăgi luate din investiţii sau din diluaţi…, ăăă…, dezinfec­tanţi, s-ar putea rezolva scurt şi cuprinzător, deci definitiv, prin tratarea hoţilor (a tuturor hoţi­lor), cu dulcele glonţ al patriei – atentatul la viaţă meritând a fi tratat cu suprimarea vieţii atentatorului.
Nu se ştie, şi nici „n-a transpirat nimic” înspre presă, dacă „truditorii” la hoţirea ţevilor de cupru din instalaţia de oxigen aveau sau n-aveau acreditări. Oare-aveau?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.