Situație de nedescris în zona Vârfurile – Hălmagiu, acolo unde locuitorii celor două comune sunt disperați și parcă lipsiți de orice ajutor. Zona a devenit pur și simplu un paradis pentru hoți, oamenii legii fiind depășiți în totalitate.

Săptămâna trecută semnalam în ziarul nostru cum cinci vaci au fost furate din gospodăria sătenilor din Măgulicea, comuna Vârfurile. Nici cantitatea, nici numărul, gardul electric sau faptul că era vorba despre gospodăria omului nu au stat în calea hoților. În noaptea de 18 pe 19 iunie, în satul Măgulicea au fost furate cinci vaci de lapte. Patru dintre acestea aparțineau lui Ioan Roman, care locuiește în localitate, la numărul 9, cealaltă aparținând lui Mihai Roman, din aceeași localitate, însă la numărul 4. În ultimul timp, proprietarii de animale le-au lăsat libere atât ziua cât și noaptea, într-un perimetru împrejmuit de un gard electric. Animalele aveau asigurate toate condițiile, inclusiv acces la apă. Lui Mihai Roman, proprietarului căruia i-a fost furată o singură vacă, hoții i-au tăiat cu cleștele gardul de sârmă ghimpată pentru a putea ieși cu animalul din gospodărie. Într-un alt caz, hoții au furat doar gardul electric, fără a mai lua și animalele.

În loc ca animalele să fie găsite de polițiști, hoții s-au întors nestingheriți și au mai furat încă… cinci cai. De data aceasta din Hălmagiu. Este vorba despre patru cai aparținând lui Horia Moțica și un cal aparținând lui Florin Baltă. Valoarea totală a cabalinelor se ridică la peste 400 de milioane de lei vechi.

De menționat că și cei cinci cai erau împrejmuiți cu un gard electric, la pășune.

De cele cinci vaci care au fost furate săptămâna trecută nu se știe absolut nimic, iar localnicii fac haz de necaz: „mai mult ca sigur că vacile noastre sfârâie acum pe grătarele cuiva, sub formă de mici“.

Voicu Sida

Recomandările redacției