Hoții care au produs explozia la bancomatul din Alfa, trimiși în judecată

0
480

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus, în data de 02.04.2019, trimiterea în judecată a cinci inculpați – patru bărbați și o femeie (dintre care trei inculpați în stare de arest preventiv, inculpata în stare de libertate și unul dintre inculpați în lipsă) pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, distrugere calificată prin explozie şi incendiere în formă continuată, complicitate la furt calificat în formă continuată, complicitate la distrugere calificată prin explozie şi incendiere în formă continuată și favorizarea făptuitorului.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment au reieșit că, în perioada 06.01.2019-14.01.2019, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au acționat prin aceeași modalitate (pe timp de noapte, folosind cagulă, mănuși, instrumente specifice pentru efracţie şi producerea unei deflagraţii).

În una dintre nopți, unii dintre inculpați (arestați preventiv ulterior) au încercat să sustragă bani din unul din bancomatele din Timișoara aparținând unei unităţi bancare, fără să reușească să provoace explozia şi să distrugă bancomatul pentru a avea acces la banii aflaţi în interiorul acestuia. În altă noapte, unii dintre inculpați (arestați preventiv ulterior) au sustras suma de 424.880 lei din interiorul unui bancomat din Arad aparținând unei alte instituţii financiar bancare, după ce au provocat o explozie care a distrus bunuri și a pus în pericol persoanele din zonă.

Inculpata, soția unuia dintre inculpați, a realizat acte de complicitate, prin promisiuni de susținere și ajutor în ascunderea bunurilor provenite din infracțiuni și a corpurilor delicte folosite la săvârşirea faptelor.

Inculpatul trimis în judecată în lipsă a primit de la unul dintre ceilalți inculpați corpurile delicte folosite la săvârşirea infracțiunilor, le-a transportat și le-a ascuns în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.