S-au pronunțat condamnările în cazul furtului celor 414 tone de cupru de la Curtici. Florin Malița a primit o condamnare cu executare, în vreme ce ceilalți doi inculpați din dosar, Simon Constantin Stanciu și Voicu Cătălin Blăgău au primit condamnări cu suspendare. 

În baza art. 323 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală condamnă pe inculpatul Maliţa Florin, la 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. (…) În baza art. 334 al.3 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Maliţa Florin, la: – 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, În baza art. 47, art.49 rap. la art. 334 al.3 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Maliţa Florin, la: – 1 an închisoare pentru săvârşirea instigării la infracţiunea de tractare a unei remorci cu număr fals de înmatriculare, prevăzută de art.47 rap. la art.334 al.3 Cod penal, În baza art. 335 al.2 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Maliţa Florin, la: -1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respectiv (….) În baza art. 396 alin. 6 Cod de procedură penală, rap. la art. 244 alin. 3 Cod penal şi art. 16 alin. 1 lit. g Cod penal, încetează procesul penal privind pe inculpatul Maliţa Florin pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave,”, se arată în soluția Tribunalului Arad.

Florin Malița va executa o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare. Instanța i-a condamnat pe inculpaţii Stanciu Simon Constantin şi Blăgău Voicu Cătălin, la câte 1 an închisoare fiecare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, la câte 2 ani închisoare fiecare, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, la câte 1 an închisoare fiecare, pentru săvârşirea infracţiunii de tractare a unei remorci cu număr fals de înmatriculare. Totodată, s-a dispus contopirea pedepselor de mai sus în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de 8 luni închisoare, inculpaţii urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare, fiecare. Cu toate acestea, instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpaţilor Stanciu Simon Constantin şi Blăgău Voicu Cătălin pe un termen de supraveghere de 4 ani. Stanciu Simon Constantin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului local Timişoara, iar Blăgău Voicu Cătălin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului local Şiria sau în cadrul unei alte unităţi stabilite de Serviciul de Probaţiune Arad, pe o perioadă de 60 zile.

Amintim că, în septembrie 2018, a fost emisă printr-o adresă de email fictivă o solicitare de a se livra din depozitul unei societăți comerciale de pe raza localității Curtici, 414 de tone de bară de cupru, către o altă societate comercială. Astfel, au fost efectuate 20 de transporturi de role de bară de cupru către o altă destinație decât cea menționată în documente. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, polițiștii arădeni au reușit recuperarea integrală a prejudiciului cauzat, în valoare de 2.000.000 de euro (414 tone de cupru), fiind identificate atât mijloacele auto pentru transportul rolelor, cât și destinația finală a acestora.

Recomandările redacției