Huligani sau gentlemani: protestele trecute prin ,,filtrul” arădenilor

0
412

De câteva zile, pe toate canalele media apar știri și live-uri cu protestele împotriva restricțiilor, impuse de statul român. Oamenii, se pare că, s-au săturat, deoarece de mai bine de un an de zile sunt supuși anumitor restricții, cu care nu erau obișnuiți până la apariția ,,virusului ucigaș”. Mulți arădeni au ieșit, trei zile la rând, în stradă să-și spună off-ul. Printre cetățeni părerile sunt împărțite cu privire la acest subiect,,arzător”. Părerile oamenilor obișnuiți, despre evenimentele din ultimele trei zile, din orașul nostru, sunt împărțite. Unii susțin manifestațiile, alții sunt împotrivă. ,,Ce părere să am? Una bună, e normal să se întâmple asta”, spune un tânăr din Arad.

,,Ar trebui întrebați cei care au pierdut pe cineva drag de covid. Să vedem ce părere au ei”, spune un alt cetățean.

,,Sunt parțial de acord. Ultimele restricții sunt ilogice, abuzive și nu ajută la prevenirea răspândirii virusului. Din punctul acesta de vedere sunt de acord să se iasă în stradă, până se iau alte măsuri eficiente și în echilibru cu nevoile oamenilor. Dar, din păcate, o parte din cei care ies la proteste exagerează, abuzează de dreptul de a protesta, sunt nesimțiți, nu vor să respecte absolut nicio regulă, dar nu vor nici să se vaccineze, lasă gunoaie în urmă lor și deranjează oamenii din spitale. Mi se pare absolut inacceptabil sa protesteze în fața unui spital unde pacienții suferă și medicii sunt obosiți. Vreau doar reguli decente pentru toată lumea”, spune Oana.

,, E normal să protestăm. De un an ne țin închiși ca pe niște animale și cu botniță. Ni se încalcă toate drepturile”, spune Marian, sătul până peste cap.

,,Libertatea este un drept fundamental. Au distrus economia, învățământul…tot. O să ieșim până când vom obține ceea ce dorim”, spune un alt tânăr arădean.

,, Ies în stradă, pentru simplu fapt, că vreau să respir liber,  vreau să ies poate, la o oră târzie să mă plimb, pur și simplu și să fotografiez luna. Vreau să fiu liber. E dreptul meu ”, spune hotărât Cosmin.  

,,Vai de capul lor. În câteva zile o să îi vezi pe la spital bolnavi pe toti”, spune  Alexandru.

,,Niște rebeli. Pentru ei e mai impotantă sala decât sănătatea copiilor lor sau a cel din jur”, spune Dumitru.  

,,Sunt de „vină” acești tineri că vor să schimbe ceva în țara asta? Foarte bine că au ieșit, schimbarea  nu se face pe facebook sau în fața blocului”, spune Diana.

Adina : ,,Sfidare totală față de cei ce suferă, față de cei ce au rămas îndurerați după o pierdere a unui om drag, a unui părinte sau poate a unui copil, sunt infantili și iresponsabili”

,,Astfel de restricții sunt aberante. Trebuie să scăpăm de ele. Bravo celor care au ieșit”, spune Sorina.

,,Mulți vor libertatea pe care o au deja, dar nu știu să o folosească în mod civilizat.Tot ce se întâmplă acum ,,ajuta” la dezmembrarea țării în mici triburi, cu scopuri și intenții diferite.  Nu face bine nimănui. Ajuta doar la tulburarea și inflamarea inutilă a situației jalnice în care ne aflăm”, spune dezamăgit Mircea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.