În octombrie, compania Facebook și-a schimbat numele în Meta. Noul nume al companiei a fost anunțat de către Mark Zuckerberg în cadrul conferinței anuale pentru dezvoltatori, un nume care va reflecta și mai bine activitățile firmei, potrivit fondatorului Facebook. Compania se va numi Meta. Automat, vorbim și despre un nou logo, care seamănă cu semnul matematic „infinit”.

Compania Meta… PC

Acum o săptămână, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a anunțat că compania își va schimba numele în Meta, ca parte a unui efort de rebranding, dar o altă companie a fost cu un pas înainte.

O companie din Arizona care vinde computere, laptopuri, tablete și software tehnologic numit Meta PC s-a lansat cu puțin peste un an în urmă, arată publicația The Hill.

În august, compania a depus înregistrarea mărcii „Meta” în legătură cu orice utilizare tehnologică – chiar în sfera Facebook, conform b1tv.ro.

Marca comercială Meta PC nu a fost încă acordată; cu toate acestea, co-fondatorii Zack Shutt și Joe Darger au spus că nu vor vinde numele lui Zuckerberg, dacă îl urmărește, pentru mai puțin de 20 de milioane de dolari.

Metaverse, noul proiect al lui Mark Zuckerberg

Doar numele „companiei-mamă” va fi schimbat. Numele rețelei sociale Facebook va rămâne același. „Imperiul” Facebook a plecat de la celebra rețea socială, dar în ultimii ani, Zuckerberg a lansat noi servicii digitale care au devenit extrem de populare. De asemenea, a cumpărat mai multe rețele sociale, integrate sub aceeași umbrelă. Printre cele mai cunoscute, Instagram – 2012 și WhatsApp – 2014.

Recomandările redacției