Bătaia de joc, ca la ea acasă. Arădenii stau cu săpăturile în poartă, luni de zile

0
501

Lucrări multe au fost prin tot orașul. Desigur, șirul săpăturilor nu se termină aici. Pe lângă cele pe care le-a văzut fiecare arădean și de care ne putem bucura încă pentru că sunt peste tot, mai ales pe centrul orașului, mai există și altele făcute în fața caselor.
Un cititor ne-a trimis câteva imagini ca să ne facem o idee despre seria de săpături de care are el parte de câteva luni bune. Din ceea ce spune el, în urmă cu mai multe luni, în fața casei i-a fost făcută o săpătură care a rămas descoperită până de curând. După multele luni în care a trebuit să o ocolească și să se abțină cu greu să nu o acopere chiar el, câțiva muncitori și-au dat seama că este o problemă ceea ce se întâmplă și, pentru că în tot acest timp s-a umplut și cu gunoaie, aceștia au acoperit-o.


Minunea însă a durat foarte puțin. Cum lucrurile frumoase nu durează o veșnicie, așa nu a durat nici pământul nivelat în fața casei. O săptămână mai târziu, arădeanul s-a trezit cu o nouă lucrare, de această dată și mai grozavă. Tot pământul scos pentru a face săpătura i-a fost pus în fața casei în așa fel încât el nu mai putea nici măcar să își scoată mașina din propria curte.
Cu toate acestea, chiar dacă reacția lui putea să fie una mult mai urâtă, bărbatul a tras pământul din fața casei și l-a pus pe marginea gropii, nu în ea așa cum i-a fost primul impuls.

Pe de altă parte, deranjul cel mai mare, pe lângă faptul că trebuie să stea cu groapa în fața casei de luni de zile și nu se știe exact care îi e rolul de atâta timp descoperită, este și că aceasta reprezintă un real pericol.
Din păcate, pe timpul nopții poate să cadă oricine în ea, nefiind semnalizată în vreun fel.

Desigur, nici ziua nu este tocmai cel mai sigur loc prin care se poate trece, mai ales dacă este vorba despre copii mici care pot fi neatenți și pot ajunge direct în groapă. Așadar, chiar dacă înțelegem că hărnicia nu este o calitate pe care o poate avea chiar oricine, vrem să credem că măcar cei care sunt plătiți ca să facă treabă, o fac cum trebuie. Normal, asta nu s-a întâmplat și din nu știm ce motiv, nici nu se întâmplă când vine vorba despre șantierele în lucru de pe raza localității. Adesea se pot vedea numeroși muncitori care s-ar presupune că trebuie să facă o lucrare și care, în schimb, stau liniștiți și o păzesc în speranța că poate unul dintre ei se încumetă să și rezolve problema pentru care sunt toți plătiți. 

Astfel de cazuri sunt cunoscute pe la noi și din nefericire am ajuns să ne minunăm când oamenii angajați să facă niște săpături, chiar le fac, nu doar stau și păzesc lucrarea neterminată sau chiar neîncepută. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.