maidaneziNu există cartier care să nu aibă cel puţin o haită de maidanezi. Unii sunt docili, hrăniţi şi mângâiaţi de oameni. Alţii sunt agresivi şi devin şi mai periculoşi când se întâlnesc cu alte haite care le invadează teritoriul.

Pentru siguranţa ta e bine să ai la îndemână un dispozitiv de apărare. Iată ce există pe piaţă.

1. Spray-ul de apărare

Este uşor de folosit şi îl poţi purta în geantă sau în buzunar. Când eşti într- o zonă periculoasă, e bine să îl ţii în mână. Distanţa ideală de aplicare este de 1-1,5 m. Conţine substanţe lacrimogene, concepute pentru a neutraliza câinii agresivi.

Este bine ca jetul să fie pulverizat direct în ochi. Timp de o jumătate de oră câinele va rămâne paralizat şi ameţit, dar nu îi va fi afectată sănătatea. După 30 de minute îşi revine.

2. Dispozitivul portabil cu ultrasunete

Acest dispozitiv este de regulă dotat cu un emiţător de ultrasunete şi cu leduri pentru a alunga animalele şi prin efectul optic al flash-urilor puternice. El emite sunete cu o frecvenţă cuprinsă între 20 şi 25 kHz, care nu sunt percepute de urechea umană, însă pot fi auzite de câini.

În cazul utilizării corecte, aparatul va îndepărta orice câine nedorit. Pentru aceasta dispozitivul trebuie direcţionat înspre câinele în cauză. Ultrasunetele emise de aparat vor obliga animalul să se îndepărteze.

3. Aparatul cu electroşocuri

Acest tip de aparat poate fi cumpărat la noi în ţară de orice persoană peste 18 ani. Nu este catalogat drept armă, dar poate fi letal dacă nu este folosit cum trebuie. Deci, mare atenţie! El poate dezvolta o tensiune electrică de până la 2.000 kw, în impulsuri. Tensiunea este foarte mare şi creează un zgomot care sperie orice câine sau animal sălbatic. Se alimentează cu acumulatori proprii, încorporaţi, care se încarcă de la priză cu ajutorul unui cablu.

Aparatele pot avea şi formă de baston. Unele sunt chiar telescopice, adică, în momentul apăsării butonului, bastonul se extinde automat. În momentul în care arcul a extins electroşocul la lungimea maximă, dacă menţii butonul apăsat în continuare el va genera o tensiune care va produce descărcări electrice. Butonul de declanşare are o piedică de blocare pentru a evita pornirea accidentală.

Iată ce găseşti prin magazine

 

 

 

 

 

 

 

Spray, military-shop.ro, 11,99 de lei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aparat ultrasunete, portabil, dedeman.ro, 118 lei

 

 

 

 

 

 

Baston telescopic cu electroşocuri, atlantic-shop.ro, 120 de lei

 

 

 

 

 

Aparat electroşocuri, atlantic-shop.ro, 65 de lei

 

 

 

 

 

 

Baston electroşocuri, atlantic-shop.ro, 75 de lei

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției