Iacob termină anul cu un singur gol încasat pe „Motorul”: „Se reflectă munca noastră, suporterii sunt incredibili!”

0
286

UTA a încheiat prima parte a sezonului cu doar un singur gol primit pe teren propriu, în partida cu CS Mioveni (1-1). Un mare merit pentru acest parcurs aproape perfect acasă îl are și portarul Florin Iacob, titular în toate partidele de campionat, cu excepția celei contra Gloriei Buzău.
Nu de puține ori în această toamnă, numărul unu al „Bătrânei Doamne” a mărturisit
că-și extrage forța din tribune, de la publicul spectator. „Suntem foarte buni acasă, s-a văzut și astăzi, sperăm să o ținem tot așa și la primăvară. Nu mai am cuvinte pentru public, suporterii sunt incredibili. Dife­rența dintre UTA și FC Brașov este tradiția, suporterii de aici trăiesc fotbalul altfel. Brașovul este un oraș mai mare, dar FC Brașov nu are tradiția UTA-ei. Oricum, Brașovul m-a crescut și va fi în inima mea tot timpul”, spune Iacob, originar chiar din orașul de sub Tâmpa.
În 180 de minute oficiale, Petrolul nu i-a marcat UTA-ei niciun gol. E adevărat, Florin Iacob nici nu a avut prea mult de lucru în returul de la Arad, pe când pe „Ilie Oană” a făcut două-trei minuni între buturile arădene. Chiar dacă „Bătrâna Doamnă” a pierdut lupta pentru cea mai bună apărare cu rivala ASU Poli, Iacob are o medie bună de goluri primite, cu atât mai mult cu cât patru sunt, de fapt, autogoluri. „În cele două victorii fără gol primit cu Petrolul se reflectă munca noastră, a mea și a lui Mirel Bolboașă, care îmi oferă competiție și lucrul acesta mă motivează. Este o performanță să primești doar 13 goluri, se puteau și mai puține, dar eu cred că e OK. Cel mai important este că am terminat anul pe locul 1, dar nu uităm niciun moment că e mai ușor să ajungi în vârf decât să te menții acolo. Iar asta e valabil în orice domeniu, inclusiv la fotbal, deci trebuie să rămânem la fel de concentrați și la anul. Sunt cinci-șase echipe care se află acolo sus, e strâns clasamentul, dar nu ne interesează atât de mult acum. De abia la vară se schimbă lucrurile”, a mai spus goal-keeperul de 26 de ani al „roș-albilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.