După un an foarte bun la Cermei, Ionuț Ianc a optat pentru oferta Crișului Chișineu-Criș, aducându-și deja contribuția la rezultatele bune ele noii sale echipe cu nu mai puțin de șase goluri. Practic, „închizătorul” de 20 de ani are media unui vârf de atac autentic, iar, sâmbătă, a avut din nou șansa unei reușite.
În minutul 4, fotbalistul crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza în generația lui Man, Petre sau Oaidă, a reluat de puțin pe lângă centrarea lui Gâlcă în 5-6 metri. Ar fi fost reușita care, poate, ar fi deblocat din start un meci destul de închis, încheiat – de altfel – cu scor alb. „Îmi pare rău că nu am înscris la acea fază, altfel s-ar fi jucat meciul apoi. Cred că cei de la Lipova se descopereau mai mult și poate îi mai prindeam pe contraatac prin jucătorii noștri de viteză, Modan sau Budur. Oricum, am mai avut cel puțin o altă ocazie imensă, prin Clej. Păcat, cred că Dumnezeu nu a vrut să intre mingea în poartă sau, poate, dacă am fi fost noi mai proaspeți în fața porții celor de la Lipova… Altfel, a fost un meci greu, echilibrat, între două echipe aflate pe podium. Bineînțeles că ne pare rău că am luat doar un punct, puteam mai mult, dar sperăm să câștigăm pe viitor pornind de la jocul bun de azi, dar și cele din etapele trecute”, a spus tânărul mijlocaș al „alb-albaștrilor”.
Egalul de la Criș, combinat cu victoria Dumbrăviței la Cermei, a coborât echipa nou-promovată pe locul 3, dar elevii lui Abrudean nu sunt deloc îngijorați. „Privim tot timpul înainte, luăm fiecare meci în parte, încercăm să scoatem maxim din fiecare. Mai sunt multe meciuri, noi am avut un debut greu de sezon, deși nici Lipovei nu i-a fost tocmai ușor până acum”, a adăugat Ianc.
Cele 6 goluri din 7 etape fac din juniorul lui „Știli” una dintre cele mai importante „piese” în angrenajul echipei. „Deși am făcut, zic eu, un campionat bunicel și la Cermei, acesta e cel mai bun început de sezon din cariera mea. Contează foarte mult grupul aici, faptul că am lângă mine jucători buni, de caracter și – bineînțeles – antrenorul. Mă bucur și pentru realizările personale, dar și mai fericit mă fac rezultatele echipe”, e concluzia lui Ionuț Ianc.

Recomandările redacției