Ianis Hagi: „Am arătat că suntem o generaţie bună de fiecare dată“

0
138

Echipa Națională de tineret a României a reușit să se califice la Campionatul European de fotbal pentru tineret din 2021, după ce marţi seara a încheiat la egalitate cu Danemarca, 1-1 (0-0), pe Stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor.
Căpitanul selecționatei Under-21 a României, Ianis Hagi, a afirmat, marţi, după terminarea meciului cu selecţionata Danemarcei, că este bucuros pentru a doua calificare consecutivă la EURO Under-21.
„Emoţii au fost şi de partea noastră, e imposibil să nu ai emoţii înainte de meci. Contează însă cum le gestionezi, s-au văzut că le-am gestionat bine. Chiar dacă ne-au condus cu 1-0, cred că meciul l-am condus noi, am avut ocazii. Ştiam că până la sfârşit vom marca şi ştiam că egalul ne este bun, ei erau cu un om în minus, nu ne-au mai atacat şi noi am ţinut mingea. Suntem fericiţi, am făcut istorie, nu cred că s-a mai întâmplat în istoria României, ca naţionala să se califice la două campionate europene la rând. Suntem foarte fericiţi, am făcut din nou ţara mândră. Ne e greu fără suporteri, dar ştiu că au fost alături de noi, ştim că sunt acolo şi pentru ei jucăm, să îi facem fericiţi. Aşa cum am făcut-o şi în Italia, sper să o facem din nou la Campionatul European. Sunt fericit, e un moment fericit din cariera mea, sunt mândru să port banderola, e o presiune, dar mă face un fotbalist mai bun şi ambiţia este de două ori mai mare şi motivaţia la fel. Sper că în viitor să continui să port banderola şi numărul 10. Am arătat că suntem o generaţie bună de fiecare dată, când au fost meciuri decisive, am demonstrat-o“, a declarat Hagi la ProX.
Cu toate că acesta consideră că mai are foarte multe de învățat, el susține că acest an a fost unul plin de realizări și foarte bun pentru cariera sa. „Cred că a fost un an foarte bun pentru mine, din toate punctele de vedere. Am ajuns la o echipă cu ambiţii foarte mari, cu o presiune incredibilă şi este fix ce mi-am dorit de mic copil. Am avut evoluţii bune în Europa League şi în Scoţia şi sunt mândru de ceea ce am făcut în 2020. Dar sunt încă la început de carieră, am multe lucruri de învăţat şi abia aştept să mă întorc la echipa de club, pentru că sunt ambiţii foarte mari sezonul ăsta şi sunt nerăbdător“, a adăugat căpitanul echipei naționale de tineret, Ianis Hagi.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.