ComanÎnalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri să respingă solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, iar acesta va fi cercetat în libertate.

„Așa cum vă spuneam și astăzi, chiar dacă am accepta ideea că sunt indicii că s-a comis acea infracțiune, chiar și în ipoteza asta, arestarea preventivă nu ar fi justificată. S-a luat de către judecători o măsură preventivă, dar nu arestarea, ci obligarea de a nu părăsi țara. Urmărirea penală se va desfășura în bune condiții, ne vom prezenta, mai avem recursul, pentru că DNA prin reprezentantul aflat în sală a declarat recurs împotriva acestei încheieri”, a declarat avocatul lui Coman, Bogdan Vlad, după ce Înalta Curte s-a pronunțat.

Vlad a adăugat că Gheorghe Coman nu a dat declarații în fața judecătorilor, aceștia luând decizia anunțată pe baza actelor de la dosarul cauzei.

„S-a luat o măsură preventivă, asta înseamnă că s-a apreciat că sunt indicii temeinice în sensul că se poate presupune că domnul deputat este implicat într-o activitate în legătură cu acea infracțiune. Asta nu înseamnă că e vinovat, dar arestarea apare ca excesivă într-o asemenea ipoteză. Dacă se punea problema sustragerii de la urmărire penală în mod clar se reținea cazul de arestare preventivă și discutam într-o cu totul altă logică”, a precizat Bogdan Vlad.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Ploiești au solicitat vineri arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman acuzat de infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informează DNA. „Solicitarea arestării preventive a inculpatului Coman Gheorghe survine ca urmare a faptului că, la data de 27.12.2013, în plenul Camerei Deputaților s-a votat încuviințarea cererii de arestare preventivă a acestuia, cerere formulată de unitatea respectivă de parchet.

Dosarul a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a se pronunța asupra propunerii de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează DNA într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.

Camera Deputaților a votat vineri cererea de încuviințare a arestării preventive în cazul deputatului PC Gheorghe Coman. În favoarea cererii s-au pronunțat 190 deputați, iar 34 au fost împotrivă. AGERPRES/

Recomandările redacției